1e persbericht van vrijdag 28 mei 2004

Eindhoven 28-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bloempottendief aangehouden

Vrijdag om 4.45 uur is op de Brestlaan een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met anderen op de Livornostraat vier gietijzeren bloempotten uit een voortuin heeft gestolen. Vier personen pakten de potten, zetten ze in een auto en reden weg. Een buurtbewoner waarschuwde de politie en die zag de auto even later rijden. Na een achtervolging kon de auto staande gehouden worden. De bloempotten stonden niet meer in de auto en de 18-jarige bestuurder zat alleen in de auto. De drie andere personen waren al eerder uit de auto gestapt en de potten waren ergens in de bosjes gegooid. Daar zijn ze gevonden en ze zijn terug bezorgd bij de eigenaar. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Man na vernieling aangehouden

Op de Kanaaldijk Noord Oost is vrijdag om 3.50 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden nadat hij de ruit van een geparkeerde auto had vernield. Een getuige had het signalement van de dader aan de politie doorgegeven. De fiets van de dader was op de plaats van de vernieling achtergebleven. De verdachte kwam na enige tijd zijn fiets ophalen. Op dat moment werd hij aangehouden. De man is ingesloten.

Helmond: Dronken bestuurder weigert ademanalyse

Een 56-jarige Helmondse automobilist is vrijdag om 1.30 uur op de 1e Haagstraat aangehouden omdat hij gedronken had. De man kon bijna niet meer op zijn benen staan. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse en bloedproef. De man had een ontzegging van de rijbevoegdheid, zijn rijbewijs was al eerder ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Eindhovenseweg zijn onder meer sigaretten, fotorolletjes en scheermesjes weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 3.30 uur. Een ruit aan de voorkant van de zaak is uit de sponning gedrukt.

Budel: Auto weggehaald

Vanaf de Keizer Ottostraat is een auto weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Het gaat om een zwarte Audi 80 (XY-28-XD).