Politie Limburg-Zuid

Met 3 en 1,4 achter het stuur

Maastricht 28-05-2004 - Bij een controle op donderdagmiddag 27 mei 2004 op de Rijksweg in Maastricht van een 51-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage uit van ruim 3.

Daarnaast bleek dat de man de auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en derhalve geen motorvoertuig mag besturen. De verdachte werd ingesloten en de politie nam de auto van de verdachte in beslag. Na controle bleek overigens ook nog dat de man nog een gevangenisstraf van een week had openstaan die hij nog moet ondergaan.

Bij een controle donderdag op vrijdagnacht 28 mei 2004 op de Keerberg in Cadier en Keer van een 44-jarige automobilist uit Bunde bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage uit van ruim 1,4. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg hij ook een rijverbod opgelegd.