Politie Limburg-Zuid

Bekeuringen tijdens toezicht binnensteden Maastricht en Heerlen

Maastricht-Heerlen 28-05-2004 - Tijdens toezicht op donderdagmiddag en donderdagavond 27 mei 2004 in en rond de Maastrichtse binnenstad heeft de politie totaal 32 bekeuringen uitgeschreven.

De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het gewoon op straat weggooien van afval, geen voorrang verlenen aan voetgangers op voetgangersoversteekplaatsen, het negeren van het rode verkeerslicht tot het her en der illegaal / foutief parkeren van voertuigen. Daarnaast hield de politie een 24-jarige automobilist uit Namen (B) aan. Toen de politie de automobilist bekeurde wegens het op de St. Pieterskade geen voorrang verlenen aan op een
voetgangersoversteekplaats overstekende voetgangers, uitte die beledigingen in de richting van de politie-agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon met twee processen verbaal op zak weer huiswaarts.

Tijdens toezicht in en rond de Heerlense binnenstad heeft de politie in totaal 35 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het negeren van het rode verkeerslicht, het niet verzekerd zijn van voertuigen tot het her en der illegaal / foutief parkeren van voertuigen (ondermeer illegaal parkeren op invalidenparkeerplaatsen, parkeren voor in/uitritten, illegaal parkeren op taxistandplaatsen en op trottoirs). Daarnaast nam de politie de auto van een 30-jarige automobilist uit Hoensbroek in beslag. Bij controle donderdagavond op de Klompstraat in Heerlen bleek dat de man geen autogordel droeg en dat hij de autoonder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau; 1,4. Verder bleek hij geen rijbewijs te hebben. Ook een andere automobilist, een 36-jarige man uit Schimmert bleek bij controle op de Groene Boord onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau; bijna 0,8 promille.