Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 28 mei 2004

De Hoop mag aantal bedden uitbreiden met achttien

Dordrecht Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening, heeft deze week van het ministerie van VWS toestemming gekregen om het aantal bedden voor klinische behandeling met achttien uit te breiden. Ook gaf het ministerie toestemming voor het tijdelijk in gebruik nemen van het voormalige opvangcentrum ten behoeve van een groep van veertien verslaafden.

Met de uitbreiding zal het aantal bedden van De Hoop op 124 komen. De Hoop zal overleggen met het zorgkantoor om vast te stellen wanneer de achttien plaatsen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Voor de tijdelijke huisvesting van deze plaatsen zal gebruik gemaakt worden van de bestaande behuizing op het terrein van Dorp De Hoop.

Verder heeft het ministerie ermee ingestemd dat De Hoop voor een groep van veertien verslaafden tijdelijk gebruik maakt van het pand waarin in het verleden vóór de overgang naar Dorp De Hoop verslaafden opgevangen werden. Voor beide groepen heeft het ministerie aangegeven dat het wenst dat De Hoop nieuwbouw realiseert. Deze nieuwbouw zou huisvesting moeten gaan bieden aan een groep cliënten met een dubbele diagnose: deze cliënten kampen zowel met verslaving als met psychische stoornissen.

Teun Stortenbeker, algemeen directeur van De Hoop, is blij met de uitbreiding. VWS geeft aan dat alle adviesorganen vinden dat wij onaanvaardbare wachtlijsten hebben en dat uitbreiding dringend gewenst is. De hulpvragen zijn zo toegenomen omdat de verslaafden aangeven bij ons opgenomen te willen worden, vanwege het specifieke van ons behandelprogramma. Volgens Stortenbeker is de toestemming voor uitbreiding bijzonder: Wij waarderen het dat het ministerie van VWS en het zorgkantoor bereid zijn om mee te werken aan het wegwerken van onze wachtlijsten, zeker gezien de bezuinigingsmaatregelen die genomen zijn en de behandelstop die per maart is ingsteld.

5be0e4.gif