Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Achterhoek


Nadere informatie:


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 mei 2004


Terborg - politie houdt doorrijder aan

De politie heeft donderdagavond even na 18.00 uur een 23-jarige jongeman uit Terborg aangehouden die kort tevoren op de Vulcaanstraat bij een aanrijding met een kind betrokken was geweest, maar er vandoor was gegaan. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.
Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur toen een 7 jarig jongetje tussen geparkeerd staande auto's de rijbaan oprende. Hij is voor hoofd- en beenletsel in het ziekenhuis behandeld, maar hoefde niet opgenomen te worden. De bestuurder liet de auto achter en getuigen vertelden aan de politie, dat de man die zich als bestuurder voordeed niet de werkelijke bestuurder van de auto was geweest. Na enige aandrang gaf hij aan, dat zijn zwager de auto had bestuurd maar niet in het bezit van een rijbewijs was. De politie hield de man in zijn woning aan en na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.


DOETINCHEM - Vrachtauto belandt in vijver


Een 53-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur reed met zijn vrachtauto in de nacht van donderdag op vrijdag op de Europaweg in een vijver. De man reed vrijdagmorgen vroeg rond 02.45 uur rechtdoor de rotonde op. Hij had zijn voertuig niet goed onder controle, botste tegen een bord en kwam vervolgens in de vijver terecht. De brandweer haalde met behulp van een hoogwerker de man uit zijn cabine. Duikers van de brandweer bevestigden banden onder het voertuig en daarna werd de combinatie weer uit de vijver getakeld.


GENDRINGEN - Fietsster gewond door aanrijding


Een 12-jarige fietster uit Gendringen raakte donderdagmorgen vroeg op de kruising Rijnweg/Staringstraat gewond door aanrijding met een 47-jarige plaatsgenoot in een auto.
De man gaf even voor zeven uur geen voorrang aan het van rechts komende meisje. Hij zag haar totaal over het hoofd, vermoedelijk door de laagstaande zon. Bij de aanrijding liep de fietsster een flinke wond in haar voorhoofd op. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis.


DOETINCHEM - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op vrijdag vanaf de De Gasparilaan een auto gestolen. Het gaat om een rode VW Caddy met het kenteken VT-TH-71. De 34-jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen de diefstal en deed aangifte bij de politie.


Winterswijk - elektrisch tuingereedschap buitgemaakt bij inbraak


In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf in motorisch tuingereedschap aan de Morgenzonweg. Na het forceren van een deur hebben de dieven een enkele motorkettingzagen van het merk Oleo Mac,enkele elektrische heggenscharen van het merk Metabo, een motorheggenschaar van het merk Tanaka en een grastrimmer van het merk Toro ontvreemd. De buit is mogelijk in een bestelauto of busje vervoerd.


Lichtenvoorde- vernieling aan sporthal


De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van vernielingen die donderdagavond rond 18.50 uur bij de sporthal aan de Van de Meer de Walcherenstraat aangericht zijn. Onbekenden hebben ijzeren staven tegen de glasvezelramen van de hal gegooid terwijl in een ander gedeelte van de hal getraind werd. De leden van de trainende ploeg waren behoorlijk geschrokken door het lawaai van de vernieling. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld en zoekt getuigen van het incident.


Doetinchem- controle in de wijk


Donderdagavond heeft de wijkagent in wijk Overstegen samen met enkele collega's een snelheidscontrole gehouden aan de Bevrijdingsstraat. Er werden 5 bekeuringen uitgeschreven waarbij de hoogste snelheid 70 km was.Deze controle is een voortvloeisel van de wijkgerichte aanpak om overlast te voorkomen. Naast verkeersoverlast wordt regelmatig aandacht besteed aan het controleren van hangplekken en andere vandalisme gevoelige plaatsen. Veel informatie krijgt de politie van buurtbewoners.Bij klachten over overlast en vandalisme wordt altijd verzocht contact te leggen met de wijkagent. Gaat het om een vernieling waarbij de vandaal nog aanwezig is, dan kan men met 0900 - 8844 de politie alarmeren. Belangrijk is hierbij een goede signalementbeschrijving.


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --