Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 mei 2004


Botsing na rijden door rood


Een 66-jarige fietser uit Rotterdam heeft donderdag, nadat hij door het rode verkeerslicht op de Anklaarseweg reed, een aanrijding veroorzaakt. De man fietste rond 14.10 uur aan de verkeerde kant van de Anklaarseweg en wilde het kruispunt oversteken. Hoewel het verkeerslicht op rood stond stak de Rotterdammer toch over. Op het zelfde moment reed een 44-jarige motorrijder uit Terwolde het kruispunt op. Een aanrijding was het gevolg en de motor van de man uit Terwolde liep zware schade op.


Politie houdt dronken automobilist aan


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de PWA-laan een 38-jarige automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De agenten controleerden de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.35 uur en constateerden dat hij onder invloed was. De man blies op het bureau een alcoholpromillage van 1,3. De politie gaf de man een proces-verbaal, nam zijn rijbewijs in en gaf hem een rijverbod van zes uur.
Tijdens deze controle gedroeg een 33-jarige plaatsgenoot, die als passagier in de auto zat, zich zeer vervelend en agressief. De man wilde niet verder lopen en wilde mee in het politiebusje. Op de opmerking van de agenten dat dit niet ging werd hij zeer agressief, hij bedreigde een politieman en daagde hem uit voor het gevecht. Toen de agenten een politiehond inzetten kalmeerde hij enigszins. Hij werd aangehouden wegens bedreiging. Op het politiebureau kwam het opnieuw tot een uitbarsting.Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij op vrije voeten gesteld


Autokrakers slaan toe


Ondanks de vele waarschuwingen van de politie om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten hebben autokrakers de afgelopen dagen opnieuw op diverse plaatsen toegeslagen. Zo werden auto's onder meer opengebroken aan de Vlierbessenlaan, de Abrikozenweg, de Paslaan en aan de Deventerstaat. Gestolen zijn onder meer geluidsapparatuur, cd's, rijbewijzen, mobiele telefoon, portemonnees, geld en zonnebrillen.


Winkeldieven gepakt


De politie heeft donderdagmiddag bij de oprit van de A1 naar Deventer drie mannen uit Polen (28, 28 en 33 jaar) aangehouden die eerder een winkeldiefstal hadden gepleegd bij winkelbedrijf aan de Dijkgraafweg en er met een auto vandoor waren gegaan. De bedrijfsleider gaf een goed signalement door en het Poolse kenteken van de auto. De politie bracht het drietal over naar het bureau en gaf hen een proces-verbaal.


Rood-lichtcontrole


De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een rood-lichtcontrole gehouden. Zo werd op de Deventerstraat, de Noorderlaan, de Zutphensestraat en op de Laan van Erica gecontroleerd. De politie deelde elf bekeuringen uit voor het rijden door het rode verkeerslicht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --