Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2004

Letsel bij aanrijding

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Donderdag 27 mei vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Vosboerweg en Holtersweg in Hengelo. Een 40-jarige automobilist uit Denekamp reed over de Vosboerweg en sloeg op vermeld kruispunt linksaf. Hij liet hierbij de hem op dezelfde weg tegemoetkomende 74-jarige automobilist uit Hengelo niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 70-jarige vrouw uit Hengelo, die bij de 74-jarige man in de auto zat, gewond raakte. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-065515)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Donderdag 27 mei reed een 15-jarige jongen uit Haaksbergen met zijn fiets op het fietspad van de A35 komende uit de richting Deventer. Hij verleende op het kruispunt met de Haaksbergerstraat geen voorrang aan een voor hem van links komende personenauto met aanhanger, bestuurd door 51-jarige man uit Lutten. De 15-jarige jongen liep hoofd- en knieletsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-065523)

Aanrijding met letsel

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 49-jarige automobiliste uit Oldenzaal stak donderdag 27 mei omstreeks 16.50 uur vanaf een parkeerplaats de Diamantstraat in Hengelo over. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van links komende 54-jarige motorrijder uit Enschede. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de motorrijder knieletsel opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-065612)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blijkt bij controle onder invloed van alcohol te zijn en wordt door de politie aangehouden

Tubbergen

Politieagenten controleerden vrijdag 28 mei omstreeks 01.20 uur een automobilist op de Grotestraat in Tubbergen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,12 promille. Tegen de bestuurder, een 27-jarige man uit Tubbergen, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-065707)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Automobilist rijdt tegen een paal aan en raakt hierbij gewond

Enschede

Een 29-jarige automobilist uit Rietmolen reed donderdagmiddag 27 mei omstreeks 15.30 uur over de Hoge Bothofstraat in Enschede. Net voor de kruising met de Oliemolensingel raakte hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, reed rechtdoor de singel op en botste tegen een paal op de middengeleider. De 29-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-065559)

Aanhouding wegens mishandeling

Politie houdt een man aan nadat deze even daarvoor een medewerker van een hulpverleningsinstantie een vuistslag in het gezicht had gegeven

Enschede

Donderdag 27 mei kwam omstreeks 19.50 uur een melding binnen van een mishandeling van een medewerker van een hulpverleningsinstantie aan het Molenplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie waar een getuige de verdachte aanwees, die net wegliep. De agenten hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Enschede aan. De man bleek even daarvoor kwaad het gebouw binnen te zijn gelopen. Hij vertelde de overige aanwezigen in het pand dat iemand geld van hem geleend had en nog steeds niet had teruggegeven. Hij was hier heel kwaad over, deed met luide stem zijn verhaal en gebruikte hierbij grof taalgebruik. Toen een van de medewerkers, een 35-jarige man uit Hengelo, hem hierop aansprak, begon de 44-jarige man de medewerker uit te schelden en te bedreigen. De medewerker zei dat hij hiermee moest ophouden of anders moest vertrekken. Hierop sloeg de man de medewerker met zijn vuist op diens gezicht. De verdachte werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 35-jarige man deed inmiddels aangifte. (bps: 04-065645)

Aanhouding wegens belediging

Man beledigt politieagent en wordt aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten susten vrijdag 28 mei omstreeks 04.50 uur een opstootje tussen drie personen aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Een van de drie personen was niet te kalmeren en verbaal heel agressief. Toen hij wegliep, vond hij het nodig een van de agenten uit te schelden. De agenten hielden hem vervolgens aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-065729)

Aanhouding na mishandeling

Man slaat iemand in het gezicht en wordt vervolgens aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten werden vrijdag 28 mei omstreeks 04.20 uur in de Stadsgravenstraat in Enschede door een voorbijganger aangesproken. Hij vertelde dat er problemen waren voor een horecagelegenheid iets verderop in de straat, waarop de agenten gingen kijken. Zij troffen in de horecagelegenheid een 22-jarige man uit Hoogland aan met een bebloede mond. Hij vertelde even daarvoor door een man vol in zijn gezicht geslagen te zijn. De verdachte stond nog buiten. Hierop werd de verdachte, een 18-jarige man uit Enschede, aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 22-jarige man werd door de agenten voor behandeling naar de poli van het ziekenhuis gebracht. (bps: 04-065732)

Verkeerscontrole

144 bekeuringen bij herhaalde verkeerscontrole, die na klachten van buurtbewoners gehouden werd

Enschede

De politie Twente, bureau Enschede-Oost, hield de afgelopen twee maanden diverse controles aan de Lipperkerkstraat en omgeving. Buurtbewoners gaven in april tijdens een raadsvergadering signalen af van onveiligheidsgevoelens. Reden voor de politie om extra te controleren.

Onveiligheidsgevoelens

Tijdens een raadsvergadering kwam naar voren dat bewoners uit de wijk Velve-Lindenhof zich zorgen maakten over de veiligheid in hun wijk. De bewoners hadden het gevoel dat overlast door drugs zich verspreidde in de wijk in plaats van in coffeeshops. Reden voor de politie om actie te ondernemen. Hoewel nader onderzoek naar de problematiek geen verontrustend beeld opleverde, neemt de politie de signalen wel serieus. Vanuit preventief oogpunt is daarom extra gecontroleerd.

Reeds eerder gehouden controles

Voorheen werden reeds twee grote (verkeers)controles gehouden rond de Lipperkerkstraat. Daarnaast werd extra gesurveilleerd op plekken die door bewoners als overlastgevend werden ervaren. Dit leverde de volgende resultaten op:

15 april:
7 x rijden zonder gordel
2 x rijden zonder rijbewijs
1 x rijden zonder verzekering
15 april s'middags
19 x rijden zonder gordel
1 x bellen met GSM tijdens besturen van voertuig

28 april:
10 x rijden zonder gordel
Vanwege klachten over te hard rijden werd aan de Lipperkerkstraat d.m.v. de lasergun op snelheid gecontroleerd tussen de Noord Esmarkerondweg en de Siemensstraat (30 km). Uit de controle bleek dat de snelheid tussen de 30 en 45 kilometer lag. Echte uitschieters werden niet geconstateerd. Tijdens de controle is waarschuwend opgetreden. Er is geen proces-verbaal opgemaakt.

Resultaten van de afsluitende controle op 27 mei

Donderdag 27 mei werd ter afsluiting opnieuw een verkeerscontrole gehouden van ongeveer 15.30 tot ongeveer 21.00 uur aan de Lipperkerkstraat en omliggende straten. Er zijn honderden voertuigen gecontroleerd en in totaal zijn 144 processen-verbaal opgemaakt. 113 personen werden bekeurd wegens het niet dragen van een autogordel. Verder werd bekeurd voor het niet in het bezit zijn van een rijbewijs of bromfietscertificaat, technische gebreken van voertuigen, het niet handsfree bellen, het niet verzekerd zijn, het niet APK-gekeurd zijn, te hoge constructiesnelheid van bromfietsen en het niet dragen van een helm.

Bij vijf Duitsers werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen en vervolgens in beslag genomen. Zij deden hiervan vrijwillig afstand. De bestuurders van bromfietsen die een constructiesnelheid van boven de 1,0 KW hadden, zullen thuis door de politie bezocht worden.

Buurtbewoners tevreden

De buurtbewoners zijn zeer tevreden met het optreden van de politie. Het zichtbaar aanwezig zijn in de wijk en de (verkeers-)controles leverden diverse positieve reacties op. Begin juni zal het resultaat van de controles samen met gemeente, buurtbewoners en politie worden geëvalueerd.

Ageeth Doldersum.: 053-4555588
---- --