Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2004

Politie zoekt getuigen

Politie zoekt getuigen in verband met tegenstrijdige verklaringen

Rijssen

Een 38-jarige vrouw uit Almelo deed op zondag 25 april aangifte van poging tot doodslag nadat een automobilist haar geprobeerd had aan te rijden. De vrouw vertelde dat zij diezelfde middag omstreeks 16.30 uur in een grijze personenauto over de Enterstraat reed van Rijssen naar Enter. Voor haar reed een witte personenauto. Omdat de bestuurder van deze auto volgens de 38-jarige vrouw langzaam reed, haalde zij hem in. Toen zij naast de witte auto reed, zou de bestuurder zijn snelheid hebben verhoogd, zodat zij er niet voorbij kon rijden. Op datzelfde moment kwam vanuit de richting Enter een bestelbus aanrijden. Volgens de vrouw was zij bijna in aanrijding gekomen met de bestelbus. De vrouw vertelde verder dat zij hierna nog herhaaldelijk door de andere automobilist werd gehinderd. Beide auto's zijn op een gegeven moment gestopt. De 38-jarige vrouw sprak de bestuurder van de witte auto aan, die echter niet reageerde en gas gaf. Volgens de vrouw kon ze nog net op tijd aan de kant springen, anders was de auto tegen haar aangereden. Aan de hand van het opgegeven kenteken van de witte auto kwam de politie op het spoor van de bestuurder, een 61-jarige man uit Borne. De man had een geheel andere versie van het verhaal. Om duidelijkheid te krijgen over de toedracht wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van de bestelauto, die vanuit Enter naderde en bijna in aanrijding kwam met de grijze personenauto. Mogelijk zijn er nog meer getuigen. De politie verzoekt hun contact op te nemen met de afdeling Rijssen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-051063)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen personenauto en bromfiets, waarbij duopassagiere gewond raakte

Almelo

Op donderdag 27 mei omstreeks 14.44 uur vond op de kruising van de Binnenhof met de Rijnauwen een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Een 70-jarige Almelose automobiliste reed op de Binnenhof en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts over het fietspad Rijnauwen komende bromfietser, een 17-jarige Almeloër. Zijn duopassagiere, een 15-jarige Almelose liep daarbij letsel op in haar gezicht. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-065526)

Motorrijder gewond

Bij een aanrijding tussen een auto en een motor raakte de motorrijder ernstig gewond

Almelo

Op donderdag 27 mei omstreeks 17.33 uur vond een aanrijding plaats tussen een motor en een auto op de kruising Sluiskade Zuidzijde met de Winkelsteeg. De automobilist, een 46-jarige Almeloër reed op de Sluiskade Zuidzijde en wilde op de kruising met de Winkelsteeg links af slaan. Tijdens deze manoeuvre haalde hem een motorrijder, een 43-jarige Almeloër in. De motorrijder ging tengevolge van de aanrijding onderuit. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. (bps: 04-065619)

Aanrijding tussen fietsers

Fietser gewond bij aanrijding

Hellendoorn

Op donderdag 27 mei omstreeks 18.00 uur vond op de Noord Esweg een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Daar raakte een 12-jarige jongen uit Hellendoorn gewond aan zijn gezicht en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen fietste een 30-jarige man uit Lemelerveld op zijn fiets over de Noord Esweg in de richting van de Gerard Boschstraat. Uit tegenovergestelde richting fietste de 12-jarige op een racefiets aan de linkerzijde van de weg. Zonder op te letten stak de jongen vlak voor de 30-jarige de weg over en reed hem daarbij aan. De 30-jarige liep daarbij een wondje op aan zijn oor. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de juiste toedracht. (bps: 04-065620)

Automobilist gewond bij aanrijding

Kopstaartaanrijding tussen twee auto's

Almelo

Op donderdag 27 mei omstreeks 18.00 uur vond een aanrijding plaats op de Kolthofsingel tussen twee personenauto's. Een 27-jarige Albergernaar reed over de Kolthofsingel en zag te laat dat een voor hem rijdende automobilist, een 50-jarige Almeloër remde. Hij reed er achterop en raakte daarbij gewond. De 27-jarige werd voor behandeling van een snijwond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie nam wegens de ernst van de schade de kentekenbewijzen van beide auto's in.(bps: 04-065637)

Diefstal stalen platen

Stalen platen bestemd voor bouw wateropslagtank gestolen

Almelo

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 mei werden vanaf een bouwterrein aan de Woonboulevard 20 staalplaten gestolen met een totale waarde van ongeveer 7.000 euro. De platen waren bestemd voor de bouw van een wateropslagtank aan de achterzijde van de Woonboulevard en waren eigendom van een installatiebedrijf uit Deventer. Daarnaast werden ook kleinere materialen weggenomen, zoals bouten en moeren. De platen hebben een afmetingen van 200 bij 75 cm. Deze wegen zo zwaar dat ze daar destijds met een heftruck zijn neergezet. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-065462)

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole

Almelo

Op donderdag 27 mei hield de politie tussen 07.15 en 09.15 uur een bromfietscontrole aan de Wierdensestraat. In totaal maakten zij 24 processen-verbaal op, waarvan 20x te veel vermogen
2x geen certificaat voorhanden 1x niet verzekerd
1x gladde band. (bps: 04-065342)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --