Politie Zeeland


O-5000-2004 AANRIJDING IN KAPELLE

Op de Rijksweg in Kapelle vond donderdag om 19.25 uur een aanrijding plaats.
Een 36-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de N289 in de richting van Kapelle-Biezelinge. Op de oprit naar de Vlakebrug stond zowel aan de zijde van Reimerswaal als aan de zijde van Kapelle-Biezelinge een tijdelijk verkeerslicht in verband met wegwerkzaamheden. De automobilist zag te laat dat er een aantal auto's voor het rode licht stond te wachten. Hij kon niet tijdig stoppen en reed op het voertuig van een 27-jarige man uit de gemeente Reimerswaal. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De 36-jarige bestuurder werd aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed was. Bij een blaastest bleek hij bijna 5x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.


O-5001-2004 CONTROLE IN GOES

Donderdag werd door het Biketeam van de politie op diverse locaties in Goes verkeerscontrole gehouden.
De controles vonden plaats op de 's-Gravenpolderseweg, de Buys Ballotstraat, de Westwal en de Beukenstraat. Er werden in totaal 8 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet stoppen voor een rood verkeerslicht, het niet gebruiken van de autogordel en het rijden door een geslotenverklaring.


O-5002-2004 WILDPLASSER

Een 25-jarige Duitse vakantieganger kreeg donderdag om 23.00 uur op de Hogezoom in Renesse een bekeuring van E 50,- omdat hij tegen een boom stond te plassen.

Z-5003-2004 AANHOUDINGEN IN CLINGE
In de 's-Gravenstraat in Clinge werden vrijdag om 00.53 uur twee inwoners uit Lebeke van 32 en 19 jaar aangehouden.
De 32-jarige had omstreeks middernacht op de Zoutevaart in Hulst een rijverbod van 5 uur gekregen omdat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Korte tijd later werd hij rijdend in zijn voertuig aangetroffen in de 's-Gravenstraat, waarna zijn aanhouding volgde. In zijn auto werd ongeveer 30 gram hennep aangetroffen. De 19-jarige passagier werd aangehouden omdat hij ongeveer 4 gram hennep bij zich had. Beiden hebben afstand van de hennep gedaan.


W-5004-2004 DIEFSTAL IN BUS

Tijdens een busrit van Middelburg naar Westkapelle, donderdag tussen 13.30 en 14.10 uur werd van een 47-jarige vrouw uit Sprang-Capelle een tas met enkele truitjes en cosmetica gestolen.
De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Z-5005-2004 DIEFSTAL UIT HORECABEDRIJF
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden uit een horecabedrijf in de Nieuwstraat in Terneuzen ongeveer duizend euro en een beeldscherm met onbekende waarde gestolen.