Ingezonden persbericht


VERITAS benoemt Kurt Lauk tot lid Raad van Bestuur

Amsterdam, 28 mei 2004 - VERITAS Software (Nasdaq: VRTSE) heeft dr. Kurt Lauk (58) aangesteld als onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur. Lauk was voorheen lid van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler.

"Kurt heeft diepgaande kennis op het gebied van internationaal zakendoen en een ruime managementervaring", zegt Gary Bloom, President en CEO van VERITAS Software. "Hij heeft zijn ervaring opgedaan bij DaimlerChrysler, één van de meest gerenommeerde bedrijven ter wereld. Met deze basis levert hij een substantiële bijdrage aan het VERITAS-managementteam."

"VERITAS heeft het vermogen nieuwe prestatie- en efficiëntieniveaus voor IT-activiteiten te realiseren - verbeteringen die voor wereldwijd opererende bedrijven in iedere sector essentieel zijn", aldus Lauk. "Als lid van de Raad van Bestuur van VERITAS wil ik een bijdrage leveren aan de langetermijnstrategie en het helpen vergroten van de toegevoegde waarde die VERITAS zijn klanten en aandeelhouders wereldwijd biedt."

Lauk is momenteel President van Global Capital Partners (Globe GP GmbH). Daarvóór was hij lid van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler. Na de fusie van Daimler en Chrysler was hij ook lid van de Chairman Integration Council. Lauk gaf leiding aan de wereldwijde commerciële autodivisie van DaimlerChrysler en daarvóór van Daimler-Benz AG en Mercedes-Benz AG. Hij legde het fundament voor de groei van de autoactiviteiten tot 22 miljard dollar en een verdrievoudiging van de winst naar 1,1 miljard dollar in 1998.

Lauk vervult diverse rollen in bestuursorganen en adviesraden, waaronder die van het Duits-Franse instituut in Ludwigsburg, Duitsland, en het International Institute of Strategic Studies (IISS) in Londen. Daarnaast heeft hij zitting in uiteenlopende commissies op federaal en staatsniveau in Duitsland, en is hij lid van de Raad van Bestuur van de Corus Group plc in Londen.

Verder doceert Lauk Bedrijfsstrategie en Financiën aan de prestigieuze European Business School in Reichartshausen/Eltville. Ook fungeerde hij als lector Internationaal Management aan de Stanford University Graduate School of Business. Lauk heeft een Ph.D. Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Kiel in Duitsland, een masters in Geschiedenis en Theologie van de Universiteit van München en een MBA van de Standford University Graduate School of Business.

###

VERITAS Software Corporation
VERITAS Software behoort tot de wereldwijde top-10 van softwarebedrijven en is vooraanstaand leverancier van software voor utility computing. In een utility computing-model zijn IT-hulpmiddelen afgestemd op zakelijke eisen. Daarnaast worden bedrijfsapplicaties met optimale prestatieniveaus en beschikbaarheid geleverd, terwijl de computing-infrastructuur wordt gedeeld, wat hardware- en arbeidskosten terugdringt. Meer dan 99 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt VERITAS-producten voor dataprotectie, storage & server management, high-availability en application performance management. Meer informatie over VERITAS Software is te vinden op www.veritas.com/nl