Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Site ALS-centrum

Het ALS-centrum wil informatie en ondersteuning bieden aan behandelaars en hulpverleners. Daarom is een website gemaakt, die gisteren (27 mei) officieel is geopend.

Op www.alscentrum.nl staat informatie voor patiënten en voor artsen en hulpverleners die met ALS te maken krijgen. Patiënten vinden er algemene informatie over ALS. Ook is het laatste nieuws over ALS op de website te vinden. Daarnaast is het mogelijk om per e-mail vragen te stellen over ALS.

Een belangrijk deel van de website is bedoeld voor (para)medische hulpverleners. De site biedt gespecialiseerde informatie over de neurologische, revalidatiegeneeskundige, egotherapeutische, fysiotherapeutische en logopedischebehandeling van patiënten met ALS. Daarnaast is er informatie voor huisartsen en diëtisten. Landelijk ontwikkelde protocollen voor de behandeling van ALS kunnen gedownload worden. Voor de neuroloog of huisarts is er een lijst met gespecialiseerde revalidatieartsen naar wie patiënten kunnen worden verwezen. Hulpverleners kunnen aan artsen van het centrum vragen stellen over de behandeling van patiënten.

Met de website hoopt het ALS-centrum de zorg te verbeteren voor mensen met ALS. U kunt uw huisarts en verpleegkundige wijzen op deze site.

Het ALS-centrum is een samenwerkingsverband van het AMC en het UMCU, met als doel kennis te bundelen over ALS. Het centrum is onderdeel van de polikliniek neuromusculaire ziekten van beide ziekenhuizen. Binnen het centrum werken neurologen, verpleegkundigen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten nauw met elkaar samen. De VSN heeft ondersteuning geboden bij de ontwikkeling van de website. 28 mei 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400