Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persbericht, 28-5-2004

VWS en OCW: half miljoen voor educatieve sportprojecten

Staatssecretaris Ross-van Dorp (VWS) en minister Van der Hoeven (OCW) trekken ruim 500 duizend euro uit voor projecten die jongeren aan het bewegen zetten en een educatief karakter hebben. In het kader van het Europees jaar van opvoeding door sport subsidiëren beide ministeries 12 projectvoorstellen.

Een jury met onder meer Jan Franssen (Commissaris van de Koningin Zuid-Holland), Cees Vervoorn (directeur ALO Amsterdam), Carole Thate (Johan Cruijff Foundation) en Barbara Barend (presentatrice ZappSport) velde het oordeel over de 56 projectvoorstellen. Een twaalftal kon de toets der kritiek doorstaan.

De projecten die een subsidie tegemoet kunnen zien, variëren van een laagdrempelig kickboksproject in een achterstandwijk, tot een project van een Zutphense school waarbij in alle vakken sport aan de orde komt en speciale sportklassen worden gevormd.
De jury heeft vooral waarde gehecht aan samenwerking tussen buurt, onderwijs en sport aan het opzetten van concrete sportactiviteiten. Verder keek de jury naar opvoedkundige elementen. De projecten moeten grotendeels dit jaar plaatsvinden en zullen beoordeeld worden op het resultaat. Staatssecretaris Ross is tevreden over de inzendingen. "Het waren er gezien het korte tijdsbestek veel en de kwaliteit was grotendeels goed. Een teken dat bewegen en sport voor jongeren een thema is dat in ons land speelt."

De twaalf projecten zullen op 23 juni voorafgaande aan de ontsteking van de Olympische vlam in Amsterdam worden gepresenteerd.