Gemeente Stede Broec 28-5-2004
Welstandsnota Stede Broec
Elke gemeente is verplicht een Welstandsnota te hebben. Daarin moet nauwkeurig worden omschreven aan welke eisen bouwplannen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een vergunning.

Een ingediend bouwplan wordt getoetst aan verschillende wettelijke eisen en ook aan het eigen beleid van de gemeente; dat ligt vast in het bestemmingsplan, het bouwbesluit en de ?redelijke eisen van welstand?. Dat laatste is nu dus vastgelegd in de Welstandsnota.

De Welstandsnota gaat uit van een ?gebiedsgerichte benadering?. Wat op de ene plek mag, wordt niet automatisch ook ergens anders toegestaan. U kunt zich voorstellen dat aan een gebouw in de verkaveling andere eisen worden gesteld dan aan bijvoorbeeld een gebouw op de Hoofdstraat of de P.J. Jongstraat.
In het verleden riep de uitvoering van het welstandstoezicht veel vragen op doordat de criteria niet duidelijk waren omschreven. Mensen willen openheid en duidelijkheid over de beoordeling van hun bouwplan. Ze willen vooraf weten welke aspecten een rol spelen bij de beoordeling. Door dit vast te leggen in een Welstandnota kan iedereen op elk moment opzoeken hoe dat zit. U kunt de nota op het gemeentehuis en op deze website in zien.

---

documenten
Welstandsnota mei 2004 - 1Mb groot - pdf

---

contacten
Taakveld Bouw- en Woningtoezicht