Gemeente Amsterdam

Amsterdam gaat drie jaar door met energiebureau 27 mei 2004 - Remco Asselbergs
Alle Amsterdamse stadsdelen en de centrale stad willen graag verder met Energiebureau ARC. Het Bureau helpt stadsdelen bij het opzetten en uitvoeren van energiebesparingprojecten. Vandaag, 27 mei, is afgesproken dat zij ook in de periode 2005 t/m 2007 verder willen met ARC.

Hiermee wordt vooruitgelopen op de uitvoering van de BANS-klimaatplannen die, zo als het er nu naar uit ziet, alle stadsdelen zullen indienen.

ARC staat voor Amsterdam Reduceert CO2 en fungeert sinds oktober 2001 als aanjager, ondersteuner en uitvoerder van energieprojecten. Door activiteiten voor alle stadsdelen gezamenlijk op te zetten worden forse efficiency- en schaalvoordelen behaald. Uit een evaluatie van het bureau bleek dat de stadsdelen blij zijn met de opzet en werkwijze van ARC in de afgelopen jaren. Met name door de snelheid van handelen, de kennis, en het opzetten en begeleiden van concrete projecten is ARC een succes. En het bureau is een belangrijke intermediair tussen de stadsdelen en marktpartijen. Voor de komende jaren ziet ARC kansen voor de stadsdelen door het aangaan van samenwerkingsverbanden binnen Europese projecten.

Pb-105

© Gemeente Amsterdam