Beers Bedrijfsauto

Scania.NL / Beers.NL
Research Zoeken Dealers Contact Disclaimer

Scania 4x4 voor Meens uit Nuth

28/05/2004

De Scania 4x4 trekker wisselt van eigenaar; v.l.n.r. Paul Maasvan Habets Truck en Paul Meens, Stefan Meens en Frank Meens van het gelijknamige transportbedrijf uit Nuth (klik voor grotere foto) Onlangs werd een Scania trekker van het type R124CA4x4HA met de sterke en zuinige 420 HPI motor afgeleverd aan Meens Nuth uit het Zuid-Limburgse Nuth. Het voertuig, met de hoge en comfortabele R-cabine en uitgevoerd met een luchtgeveerde achteras, is afgeleverd door Scania dealer Habets Truck B.V., eveneens uit Nuth.

De firma Meens heeft een lange staat van dienst en vertoont alle kenmerken van een typisch familiebedrijf. Frans Meens begon in 1931 met een gebruikte Chevrolet en een grindgroeve in eigen beheer en verdiende de kost met de verkoop van het transport van zand en kiezel en het vervoer van slik naar vrijwel alle kloosters in Limburg en Noord-Brabant. In 1958 dienden zoon Wiel en in 1961 zoon Frans zich aan en schakelde het bedrijf met inmiddels zo'n 15 medewerkers geleidelijk aan over op de aanneming van grondwerken. Sinds 2003 staat de derde generatie Meens aan het roer met Frank, Paul en Stefan die het bedrijf hebben overgenomen.
Meens Nuth houdt zich nog altijd bezig met de aanneming van grondwerken met het daarbij behorende eigen vervoer en is vervolgens uitgegroeid tot specialist in de levering van de welbekende Limburgse loss in de juiste samenstelling afhankelijk van de wens van de afnemers.

Gezien de combinatie van grondwerk en transport heeft de fa. Meens gekozen voor de Scania 4x4 configuratie, waarvan de off-road kwaliteiten uitstekend tot uiting komen in de Limburgse groeves en op de grondwerken, terwijl de aanwezige luchtvering maximaal tot z'n recht komt op de openbare weg en bij het lossen in loodsen waar de maximale kiphoogte een probleem zou kunnen zijn. De keuze voor Scania wordt niet alleen bepaald door de goede ervaringen met de trouwe R113HA6x4 trekker en de jarenlange goede relatie met Scania dealer Habets Truck B.V., maar ook door het feit dat de configuratie vanwege het unieke modulaire concept van Scania geheel compleet áf fabriek geleverd kan worden, met alle voordelen van dien voor de eigenaar.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.