Ingezonden persbericht


Inauguratie van Prof.dr. W.J. Riedel benoemd in de Faculteit der Psychologie tot bijzonder hoogleraar Experimentele Psychofarmacologie.

Titel: "Het Brein als Heer en Knecht van Genees- en Genotmiddelen".

Vrijdag 18 juni 2004, 16.30 uur

Prof. Dr. W.J. Riedel (1956) is als Hoofd Neuropsychologie verbonden aan het Onderzoeks-instituut Translational Medicine & Technology in de Research & Development afdeling van het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline te Cambridge, UK. Zijn functie is het ontwikkelen van neuropsychologische methoden en meetinstrumenten voor onderzoek van nieuwe geneesmiddelen. Eveneens sinds 2002 is hij verbonden als 'honorary senior visiting fellow' aan de Dept. of Psychiatry, University of Cambridge, UK. Hij is daarnaast per 1 juli 2003 voor 0.2 fte benoemd tot bijzonder hoogleraar Experimentele Psychofarmacologie aan de Universiteit Maastricht, Capaciteitsgroep Neurocognitie van de Faculteit der Psychologie.

Vanaf 1986 werkte hij aan diezelfde Universiteit bij de Gezondheidswetenschappen- en Geneeskunde Faculteiten, aanvankelijk bij het Instituut voor Geneesmiddelen, Veiligheid & Gedrag, vanaf 1992 bij de vakgroep Psychiatrie & Neuropsychologie waar hij in 1995 promoveerde en tot 2002 universitair hoofddocent was. Hij studeerde psychologische functieleer en wiskundige methoden in de sociale wetenschappen in Groningen (1984), waar hij aansluitend 2 jaar werkzaam was als methodoloog/onderzoeker naar beïnvloedingstechnieken van snelheidsgedrag van automobilisten bij het Verkeerskundig Studiecentrum.

Wim Riedel was de afgelopen 10 jaar (mede-)auteur van ca. 60 wetenschappelijke impact publicaties op het gebied van de werking van stoffen en biologische factoren die hersenen en gedrag beïnvloeden. Hij participeert regelmatig in (inter)nationale en bedrijfs- adviesraden en wetenschappelijke consortia voor veiliger (genees)middelgebruik. Hij is lid van de redactieraad van de tijdschriften: Journal of Psychopharmacology en Human Psychopharmacology en is adjunct hoofdredacteur van Current Topics in Nutraceutical Research.

De afdeling Communicatie en Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043-3882044, e-mail pers@bu.unimaas.nl