Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man aangehouden na ingooien ruiten politiebureau
Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 40-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats is donderdagavond door de politie aangehouden nadat hij de ruiten van het Arnhemse politiebureau aan de Beekstraat had ingegooid. Dienstdoende agenten hoorden rond half tien kabaal bij de hoofdingang en betrapten de man op heterdaad toen ze even later zagen dat hij met stenen de ruiten van de toegangsdeur aan diggelen gooide. De man verklaarde later boos te zijn op de politie omdat hij niet naar tevredenheid zou zijn geholpen. Zo zou hij eerder spullen zijn kwijtgeraakt nadat hij zou zijn aangehouden voor een diefstal. Toen hij vergeefs aan het bureau was gekomen om te vragen naar zijn spullen zou hij door de agenten niet naar zijn zin geholpen zijn, aldus zijn verklaring. Nadat de agenten hem vervolgens verzocht hadden het bureau te verlaten zou hij uit boosheid de ruiten hebben ingegooid. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Rhedenaar ramt verkeerslicht: flinke schade
Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 27-jarige Rhedense automobilist heeft in de nacht van donderdag op vrijdag flinke schade veroorzaakt nadat hij op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat met zijn auto een verkeerslicht omver had gereden. Zowel de auto als het verkeerslicht liepen aanzienlijke schade op; de auto moest worden afgesleept. De Rhedenaar zelf was ongedeerd gebleven. Politieagenten stelden even na een uur 's nachts een onderzoek in nadat ze een melding hadden gekregen van een verkeersongeval. De Rhedenaar werd in eerste instantie niet aangetroffen. Even later meldde hij zich alsnog bij de agenten, nadat hij naar familie in de buurt was gelopen om hen te waarschuwen. Van drankgebruik bleek evenwel geen sprake. De Rhedenaar verklaarde tegenover de politie dat hij door nog onbekende oorzaak uit de bocht was gevlogen toen hij vanaf de Hommelstraat de Van Muijlwijkstraat in wilde rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - installatie in beslag na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 28-05-2004

Politieagenten hebben vrijdagochtend in een woning in het Spijkerkwartier in Arnhem de geluidsinstallatie in beslag genomen van een 39-jarige Arnhemmer. Buurtbewoners hadden rond vier uur in de ochtend geklaagd dat de Arnhemmer luide muziek maakte. De agenten legden vervolgens de oren te luisteren en stelden vast dat de klacht geenszins overdreven was. De muziek stond veel te hard. Na enig aandringen deed de Arnhemmer de deur open waarna de agenten een eind aan de overlast maakten door de installatie in beslag te nemen. De man was al eerder gewaarschuwd wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstal na `weddenschap'

Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 27-jarige Arnhemmer is donderdag op de Rijnstraat door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Volgens de verdachte zou het gaan om een weddenschap, zoals hij later tegenover de politie verklaarde. Winkelpersoneel greep de man rond kwart voor vier in de kraag toen hij zonder te betalen een warenhuis verliet met een zonnebril ter waarde van enkele euro's. De Arnhemmer werd vervolgens aan de politie overgedragen. Tegenover de politie verklaarde de man dat hij een weddenschap had afgesloten met een kameraad. De gestolen zonnebril werd aan de zaak teruggegeven. De Arnhemmer zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontrole in Zuid: 117 bonnen

Publicatiedatum: 28-05-2004

De politie heeft donderdagmiddag en -avond in Arnhem-Zuid in totaal 117 bonnen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. Om de verkeersveiligheid in de wijk te bevorderen werden op verschillende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd, waarbij ondermeer aandacht werd besteed aan bromfietsers, snelheidsovertredingen en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm. De lijst met overtredingen werd aangevoerd door snelheidsovertredingen: 42 stuks, gevolgd door het rijden op een opgevoerde brommer met 25 bekeuringen. Het niet dragen van de autogordels volgde op de derde plaats met 17 bekeuringen. Nog eens 10 bromfietsers werden betrapt op het rijden zonder helm. Twee bromfietsen werden van de weg gehaald omdat ze niet verzekerd bleken te zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid. De overige overtredingen waren ondermeer voor niet handsfree bellen en technische gebreken. De controles werden uitgevoerd door in totaal 17 agenten van de reguliere surveillance, verkeershandhavingsteam en verkeersongevallendienst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - politie deelt 40 Goochems uit bij controle
Publicatiedatum: 28-05-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag bij een controle op autogordels rondom diverse scholen in Doesburg 40 Goochems uitgedeeld. Goochem het gordeldier is een knuffelbeestje dat onder kinderen wordt uitgedeeld wanneer ze door de politie netjes in de gordel op de achterbank worden aangetroffen. Met de actie, die deel uit maakt van de landelijke campagne `Autgordels, ook agterin', probeert de politie het gebruik van autogordels achterin te bevorderen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Inbraak Preventie Team in Rivierenland wordt opgeheven
Publicatiedatum: 28-05-2004

Het Inbraak Preventie Team (IPT) van het district Rivierenland in de politieregio Gelderland-Midden stopt met ingang van 1 juni 2004. Het IPT heeft zijn doelstelling- zoveel mogelijk woningen inbraakveilig laten zijn en het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) verstrekken- gehaald.

Het IPT startte vijf jaar geleden door samenwerking van de gemeenten en politie. Vele inwoners hebben een brief ontvangen met de gelegenheid om politieadvies te vragen over het hang -en sluitwerk van hun woning en het Politie Keurmerk Veilig Wonen te verkrijgen. Immers, de kans op een inbraak in een goedgekeurde woning daalt met 95%. Vanaf 1 juni kunnen bewoners voor inbraakpreventie-adviezen terecht bij bedrijven die zijn aangesloten. Een overzicht van deze bedrijven staat op internet : www.politiekeurmerk.nl. De bedrijven kunt u ook vinden in de Gouden Gids. Inwoners die al advies hebben gehad maar die hun aanpassingen nog moeten laten keuren door de politie kunnen nog wel een beroep doen op de afdeling Preventie van politiedistrict Rivierenland.

voor nadere informatie:
Carla Verhaaf
politie Gelderland-Midden
026 3763221