Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn en Gezondheid, Adelheid BYTTEBIER, heeft de Vlaamse regering het besluit principieel goedgekeurd waarmee de bouw van serviceflats in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest gestimuleerd wordt.

Dit besluit maakt het mogelijk om Nederlandstalige initiatieven voor serviceflats in Brussel aan te moedigen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) kan hierdoor ook zelf als initiatiefnemer optreden, waardoor de mogelijkheden om bijkomende serviceflats in Brussel gevoelig verhoogd worden: van 32 bestaande serviceflats kan men nu gemakkelijker evolueren naar de 1.216 serviceflats die door de programmatie voorzien worden.

Minister Byttebier dringt bij de Brusselse Welzijns- en Gezondheidsraad nogmaals aan op de installatie van een welzijnsbalie die precies voor dit soort initiatieven de nodige ondersteuning kan geven. Initiatiefnemers moeten aangemoedigd worden en moeten bij de welzijnsbalie terechtkunnen voor alle mogelijke praktische en juridisch-technische en financiële service.

Dit besluit past in het kader van het zeer concrete woon- en zorgconcept van de Vlaamse regering voor de toenemende vergrijzing in Brussel, met aandacht voor de verscheiden- heid aan thuiszorg en woonmodaliteiten voor de verschillende Brusselse wijken.

Het besluit wordt nog voor advies aan de Raad van State voorgelegd.

persinfo : Harry Vanbuel, woordvoerder van minister Byttebier - tel. 02 553 24 11
e-mail: persdienst.byttebier@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---