Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 mei 2004


Pinnende klanten bestolen


De politie op de Veluwe is op zoek naar een onbekende man en vrouw die vrijdag rond het middaguur in Harderwijk en kort daarna in Wezep een pinnende klant hebben lastig gevallen en bestolen.
In Harderwijk werd omstreeks 12.00 uur een 62 jarige vrouw tijdens het pinnen bij de ABN-Amrobank aan de Sellhorstweg lastig gevallen door een man en een vrouw. Het duo duwde tegen haar aan en de man wapperde met twee biljetten van 20 euro voor haar neus en vroeg met een buitenlands accent om te wisselen. De vrouw die een pintransactie voor 100 euro had afgesloten kon niet wisselen.
Hierop greep één van de twee de bankpas en de portemonnee van de vrouw. Het slachtoffer heeft de bankpas weer terug kunnen grijpen. Ook de portemonnee heeft ze terug, maar de 100 euro die nog uit de pinautomaat kwam is door het duo weggenomen en daarna uit het zicht verdwenen.
Kort na dit incident, omstreeks 12.30 uur meldde zich een 71 jarige vrouw uit Wezep bij de politie omdat zij tijdens het pinnen bij de Rabobank aan de Meidoornstraat in Wezep was lastig gevallen door een man en een vrouw die tijdens het pinnen tegen haar aanduwden, met 20-eurobiletten wapperden en "change" riepen.
Tijdens dit incident zagen de twee kans om de pas van de vrouw te bemachtigen, waarop ze verdwenen. De vrouw liet onmiddellijk haar pinpas blokkeren. Tot nu toe is zij financieel niet gedupeerd.
De politie vermoedt dat het bij beide incidenten om dezelfde daders gaat.
Het betrof een donkergetinte man, tussen de 25 en 20 jaar in witte kleding.
De leeftijd van de vrouw wordt geschat rond de 25 jaar, had eveneens een getinte huidskleur en los hangend donkerkleurig lang haar. Ook de vrouw was in het wit gekleed.
Getuigen die in Harderwijk of in Wezep iets van het incident hebben gezien of mennen te weten hoe het duo zich verplaatste, worden verzocht te bellen met de politie in Harderwijk of Wezep via 0900-8844.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --