Gemeente Heerlen

28 mei 2004

Heerlen gastheer voor Europese conferentie

Camiel Eurlings adopteert

Heerlens URBAN II-gebied

Het Limburgste CDA-kamerlid en beoogd Europarlementariƫr Camiel Eurlings heeft op vrijdag 28 mei een bezoek gebracht aan Heerlen. Hij bezocht onder meer de zorgboulevard Medipoint Parkstad Limburg. Daar is hij uitgeroepen tot adoptievader van het URBAN II-gebied in Heerlen. Het adoptieschap houdt in dat hij zich in de toekomst geregeld persoonlijk op de hoogte zal stellen van de vorderingen van Heerlen en het URBAN II-programma.

Uit handen van wethouder Karel Scholtissen ontving Camiel Eurlings een plattegrond van het URBAN II-gebied in Heerlen. Ook ondertekende hij een oorkonde die hoort bij het adopteren van het gebied. Dit deed hij samen met mevrouw W. Keularts, een bewoonster van de URBAN II-wijk Molenberg, en met wethouder Scholtissen.

Conferentie
Het bezoek aan Heerlen was onderdeel van een tweedaagse conferentie die het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Maastricht en Heerlen organiseerde. Met de conferentie wilde het Ministerie onder meer laten zien wat Nederlandse steden zoal doen met geld dat ze krijgen uit Europese fondsen.

Europese programma's

De eerste dag vond plaats in Maastricht op donderdag 27 mei. Daar spraken de deelnemers uitgebreid over hun werkzaamheden in de Europese programma's. Belangrijke onderwerpen daarbij waren: werkgelegenheid, de rol van de overheid bij het stimuleren van kleinschalig ondernemerschap, economie, veiligheid en kennisuitwisseling.

Praktijk

De tweede dag stond in het teken van de praktijk. Heerlen is daarvoor een uitstekende locatie. Op dit moment worden in onze stad 22 projecten uitgevoerd die gedeeltelijk worden betaald met geld uit Europese fondsen zoals URBAN II. Activiteiten die niet betaald kunnen worden zonder bijdragen van de Europese Commissie. Daaruit blijkt eens te meer hoe belangrijk Europa is voor Heerlen. Zonder deze steun was Heerlen niet geweest wat het nu is: een Europese stad in het hart van de Euregio.

GEMEENTE HEERLEN
Afdeling Communicatie
M.Leurs
(045) 56 04 070
m.leurs@heerlen.nl

---- --