Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 mei 2004


Extra beloning in de zaak Zuuk


Een anonieme gever heeft een extra beloning van E 10.000 beschikbaar gesteld om helderheid te brengen in het onderzoek naar de langlopende incidenten in het buurtschap Zuuk. De totale beloning bedraagt nu E 25.000, voor degene diegene die informatie verschaft die leidt tot de aanhouding van de verdachten.


Naast de verrichtingen van het rechercheteam, dat helderheid tracht te brengen in een groot aantal misdrijven in het buurtschap Zuuk heeft een onbekende gever thans een extra beloning beschikbaar gesteld voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachten.


Al eerder werd in dit onderzoek een beloning van E 5.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Ook het verzekeringsbedrijf Univé heeft een beloning van E 10.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachten. Dit bedrag is dus door een onbekende gever verhoogd met E 10.000, zodat de totale beloning thans E 25000 bedraagt.


Foto


Het rechercheteam is intussen in het bezit van een foto van de vermoedelijke verdachte van één van de gepleegde feiten en is thans bezig met een onderzoek naar de identiteit van de persoon op die foto.


Mocht dit onderzoek op korte termijn geen resultaat opleveren, dan is het voornemen om deze foto via de media te verspreiden om zo tot identificatie te komen.


Inwoners van de buurtschap Zuuk (gemeente Epe) worden al jarenlang getroffen door een serie brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen en andere misdrijven (zoals het spuiten van graffiti). Alle acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben (gehad) met een inwoner van Zuuk.


Het rechercheteam, dat al tijden met het onderzoek belast is, onderzoekt nog steeds alle informatie, die hen geregeld bereikt. Door de extra schenking verwacht het rechercheteam, dat tipgevers extra gestimuleerd worden om hun informatie juist nu ter beschikking te stellen van het team. Om in contact te komen met het rechercheteam is een speciale tiplijn beschikbaar, waarop nog steeds tips kunnen worden doorgegeven aan het team. Het nummer van de tiplijn is 0800-0233391.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top / Anton de Ronde

055 - 548 60 58 of 548 60 52

---- --