Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 28 mei 2004

(

Oegstgeest/Leiden Bromfietser onderuit
Een 16-jarige bromfietser uit Leiden en zijn 15-jarige bijrijder uit Katwijk zijn op vrijdag 28 mei omstreeks 12.30 uur op het fietspad langs de Endegeesterstraatweg onderuit gegaan door vermoedelijk een losse tegel. De bromfiets sloeg meerder malen over de kop en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder werd met schaafwonden en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Het letsel van zijn bijrijder is nog onbekend. De Katwijker werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis.


Leiden Aanhouding na aanranding

De politie heeft op donderdag 27 mei omstreeks 00.15 uur een 20-jarige Leidenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht omstreeks 23.45 uur een 31-jarige plaatsgenote te hebben aangerand op de Middelweg. De man liep achter de vrouw en pakte haar plotseling vast en duwde haar tegen een muur. De vrouw zette het direct op een gillen en beet de man. Bij de tweede beet liet de man los en ging weg. De vrouw liet het hier niet bij zitten en ging de man achterna en wist hem te slaan en te schoppen. De vrouw heeft hierna de politie in kennisgesteld. Deze waren al ingeseind door een melder die het gillen had gehoord waardoor ze snel ter plaatse waren. Op aangeven van de 31-jarige vrouw kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden. De vrouw klaagde over pijn aan het achterhoofd, nek en schouders.


Alphen aan den Rijn Doe- effe-een-feestdag

250 leerlingen van het basisonderwijs uit de Alphense wijk Ridderveld nemen op dinsdag 8 juni deel aan een "Doe-effe-normaal-feestdag" in het Zegersloot gebied. De leerlingen die afkomstig zijn uit de groepen 8 krijgen die dag, onder begeleiding van hun adoptie-agent, les en uitleg over het politiewerk. Er worden vooral demonstraties gegeven. Op het programma staan:

. Hondenman & Politiehond
. Bikers
. Bomverkenners
. Motoragent & Motor
. Technische Recherche

De "Doe-effe-normaal-feestdag" vormt het sluitstuk van de "Doe-effe-normaal-lessen" die de adoptie-agenten het afgelopen schoolseizoen op de basisscholen verzorgden. Tijdens die lessen werd ondermeer ingegaan op geweld, diefstal, HALT, alcohol & drugs.

Aan het eind van de dag wordt aan de leerlingen een certificaat uitgereikt waaruit blijkt dat ze het afgelopen jaar de Doe-effe-normaal-lessen hebben gevolgd.

De "Doe-effe-normaal-feestdag" wordt gehouden op dinsdag 8 juni van 13:30 uur tot 15:30 uur op de dagcamping aan de Bijlen in het Zegerslootgebied in Alphen aan den Rijn.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --