Provincie Overijssel

Provincie ondersteunt opriching MKB IJssel-Vecht

Gedeputeerde Staten van Overijssel ondersteunen de oprichting van het MKB IJssel-Vecht met een bijdrage van EUR 110.880,- over een periode van drie jaar. Gedeputeerde Abbenhues geeft aan waarom: "Het MKB IJssel-Vecht brengt ondernemers bij elkaar. Ze wisselen kennis en ervaring uit; dat draagt bij aan het innovatievermogen van het MKB in deze regio; dat is de steun van de provincie meer dan waard!"

De provincie Overijssel juicht de oprichting van deze nieuwe telg in de MKB-familie van harte toe. "Het Midden- en Kleinbedrijf is de grootste werkgever in het Nederlandse bedrijfsleven en de Regio IJssel-Vecht, het is van vitaal belang dat zij zich organiseren en zo de concurrentie met binnen- en buitenland nog beter aan kunnen!", aldus Abbenhues.

Het MKB IJssel-Vecht gaat congressen en themabijeenkomsten organiseren en richt een innovatieplatform IJssel-Vecht op. Ook zal zij een rol spelen in het MKB-leerbanen project. Dit project is gericht op het behalen van startkwalificaties door leerlingen uit het VMBO en MBO. Ook jeugdwerklozen behoren tot de doelgroep van dit project. Verder vervult het MKB IJssel-Vecht een vraagbaakfunctie. MKB-ers uit de regio kunnen zich met hun vragen en problemen wenden tot een helpdesk.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel