Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 28 mei

Alkmaar 28-05-2004 - 16.15 uur

Rubberboot gestolen

Heerhugowaard, donderdag 27 mei 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag is er vanachter een woning aan de Anna van Bossetuin een rubberen boot weggenomen nadat een stalen kabel was doorgeknipt. Het gaat om een grijze boot van het merk Quicksilver met een lengte van 3,30 meter. Het vaartuig is voorzien van een grijze buitenboordmotor van 9,9 pk en van het merk Tohatsu. Gezien de sporen in het grasveld is de boot op 30 meter afstand van de woning op de kant getrokken en op een voertuig geladen.

Aanhouding na huisvredebreuk

Heerhugowaard, vrijdag 28 mei 2004.

De politie heeft vannacht een 33-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden nadat hij zich met geweld de toegang tot de woning van zijn ex-vriendin had verschaft. Zij was niet thuis maar haar kinderen wel. De man had al een contact- en straatverbod en is in verband met het onderzoek ingesloten.

Man onwel op dak

Alkmaar, vrijdag 28 mei 2004.
Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Parkstraat een man van het dak zou zijn gevallen en dat hij gewond was geraakt. Uiteindelijk bleek dat een 69-jarige man uit Alkmaar die op het dak van zijn woning aan het werk was en duizelig was geworden, in de dakgoot in elkaar was gezakt. Hij kwam daarbij vast te zitten. Hij werd uit zijn netelige positie bevrijdt door de brandweer en voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De traumaheli kon worden afbesteld.

Controle vakantieverkeer

Akersloot, vrijdag 28 mei 2004.
Vanmorgen en vanmiddag heeft de politie met 9 agenten het vakantieverkeer gecontroleerd op de A9. De voertuigen, vaak met een aanhanger als een caravan, werden gedirigeerd naar de Geesterweg bij het motel Akersloot. In totaal vielen er 13 bekeuringen ondermeer wegens het niet hebben van een deugdelijke losbreekreminrichting, een te zware aanhangwagen, het hebben van losse lading en geen goede koppeling. De politie roept iedereen op die op vakantie gaat te zorgen voor een veilige combinatie zodat men zichzelf of anderen niet onnodig in gevaar brengt.