Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 28 mei

Den Helder 28-05-2004 - 16.15 uur

Passantenonderzoek in verband met moordzaak

Den Helder, vrijdag 28 mei 2004.

Het rechercheteam dat de moord op de 20-jarige N. Faries uit Den Helder onderzoekt heeft vanmiddag op de Middenweg en de Beatrixstraat, nabij het NS-station, een zogenaamd passantenonderzoek uitgevoerd om aanvullend bewijs te verzamelen in de zaak. Een dergelijk onderzoek wordt naderhand vaker uitgevoerd in de omgeving van een ernstig misdrijf. Faries is op vrijdag 14 mei omstreeks 14.15 uur op de Middenweg voor het NS-station doodgeschoten. Die avond is de verdachte in deze zaak aangehouden. Deze man heeft zich als dader gemeld en zit in voorarrest.

Tijdens het passantenonderzoek zijn er vandaag tussen 13.45 en 14.30 uur enkele honderden voorbijgangers ondervraagd door politiemensen. Personen die geen tijd hadden om vragen te beantwoorden kregen een vragenlijst mee in de vorm van een flyer. Hiervan werden er 600 uitgedeeld. Bij het onderzoek werd assistentie verleend door 25 agenten uit de regio.

In eerste instantie leverde de actie 30 reacties op van mensen die aangaven op de bewuste vrijdagmiddag 14 mei 2004 iets te hebben gezien. Zij zullen later door rechercheurs nader worden gehoord.

Het rechercheteam roept personen die niet zijn ondervraagd maar toch inlichtingen kunnen verschaffen op om zich bij het team te melden via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder

Den Helder, vrijdag 28 mei 2004.

Omstreeks 00.40 uur controleerden agenten op de Langevliet een 36-jarige automobilist uit Den Helder op drankgebruik. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 365 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder

Winkel, vrijdag 28 mei 2004.

Omstreeks 01.15 uur, controleerden agenten op de Bosstraat een 36-jarige automobilist uit Winkel op drankgebruik. De man had één slok teveel op en blies 250 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij krijgt een geldboete.

Inbrekers aangehouden in Zeeland

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 28 mei 2004.

Afgelopen maandag zijn er in het politiedistrict Walcheren vier Polen aangehouden die zich schuldig hebben gemaakt aan inbraken in vakantiewoningen. Bij hen werden ook spullen aangetroffen die afkomstig zijn van twee inbraken in Noord-Holland Noord. Het gaat hierbij om één inbraak in een huisje op een recreatieterrein aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug en één in een villa op het park Ooghduyne in Den Helder. Beide inbraken vonden overdag plaats op zondag 23 mei 2004 en in beide gevallen was er een raam geforceerd om binnen te komen. De buit bestond ondermeer uit sieraden en paparassen.