Algemene Inspectiedienst (AID)

Kerkrade, 28 mei 2004
Bij een gezamenlijke controleactie van de Algemene Inspectiedienst, politie Fryslân en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming, zijn op donderdag 29 mei 2004 acht honden in beslag genomen in het oostelijke deel van Friesland. De opsporingsambtenaren troffen bij een particulier vijf Pitbull-terriërs aan. Deze honden zijn in Nederland niet toegestaan. Verder waren er twee American Staffords met stamboom en een Stafford met een onleesbare tatoeage in de oren aanwezig. Gezien de aard van de overtredingen zijn ook de toegestane American Staffords met stamboom in overleg met de officier van justitie in beslag genomen.

Bij de man werden naast de honden een tweetal vuurwapens en een hoeveelheid illegale diergeneesmiddelen aangetroffen. Daarnaast werden er een tweetal loopbanden gevonden die gebruikt worden voor de training van pitbulls. Ook deze goederen zijn in beslag genomen. Verder kwamen de opsporingsambtenaren een aantal diverse kadavers van Pitbulls tegen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege de diverse overtredingen. Hij heeft afstand gedaan van de in beslag genomen honden en goederen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.