Ingezonden persbericht


beckham nieuw gezicht in gillette-reclame

Rijswijk, 28 mei 2004 - Het hoofdkantoor van Gillette, gevestigd in Boston, heeft gisteren een exclusieve, 3-jarige sponsorovereenkomst bekendgemaakt met voetbalidool David Beckham. Beckham zal figureren in Gillettes wereldwijde reclame-uitingen en promotionele activiteiten richting consumenten. Voor welk bedrag de profvoetballer het sponsorcontract tekende, is niet bekendgemaakt.

Het is wereldwijd bekend dat Beckham en scheren bij elkaar horen. Alleen al dit jaar werd hij door het blad GQ uitgeroepen tot "stijlvolste man ooit" en eindigde hij volgens Time Magazine in de top-100 van 's werelds meest invloedrijke iconen. Beckham maakt zijn debuut in de nieuwe Gillette-reclamecampagne 'Feeling of Gillette', die volgende maand in Europa zal worden gelanceerd.

Peter K. Hoffman, wereldwijd eindverantwoordelijk voor Gillettes 'Blades and Razors', licht de logische link met Beckham toe: "Gillette staat bekend om zijn slogan 'The Best a Man Can Get' en David Beckham wordt door miljoenen mensen gezien als 'The Best a Man Can Be'. Hij heeft inmiddels een internationale icoonstatus verworven en is tevens een van 's werelds beste en bekendste sportfiguren. Wij willen David graag wereldwijd inzetten als voorbeeld van de meest stijlvolle en goedgeschoren Gillette-man."

David Beckham: "Ik ben oprecht blij en voel me zeer vereerd met deze sponsorovereenkomst. Gillette is een merk dat veel respect heeft verdiend bij heel veel mensen, ik ben blij dat ik met deze deal de komende jaren onderdeel mag zijn van hun organisatie. Ik word vaak benaderd met commerciële voorstellen om mijn naam aan een merk of product te koppelen maar ik kijk alleen maar serieus naar die voorstellen waarbij ik me prettig voel. Ik heb tot op heden altijd ernaar gestreefd in zee te gaan met topmerken, hetgeen wordt bevestigd door mijn bestaande contracten met Adidas en Pepsi. De deal met Gillette past perfect in dit rijtje, zij zijn met hun scheerproducten de beste op hun gebied en ik ben er trots op dat ik er onderdeel van mag gaan uitmaken."

Voor meer informatie en het downloaden van fotomateriaal verwijzen wij u naar: www.gillette.com

Michele Szynal:
tel: +1 617 421 7086
mail: michele_szynal@gillette.com

= = =