Time : 5:37:22 PM
Date : Friday, May 28, 2004
Sender Name: Berry Coordination Center

Patentstrijd Berry Group in de VS gaat verder

Oostrozebeke, 28 mei 2004.

Op 24 mei 2004 deelde het US Supreme Court mee dat het de zaak tegen de International Trade Commission niet wenst te behandelen. Deze procedure voor de ITC werd in 2000 ingeleid door Berry tegen een aantal Europese laminaatproducenten. Deze administratieve procedure strekte ertoe een invoerverbod te laten opleggen voor bepaalde laminaat vloerpanelen die volgens Berry inbreuk plegen op 3 Amerikaanse octrooien.

Naast deze procedure werden verschillende rechtszaken ten gronde aanhangig gemaakt voor de lokale 'district courts' in Wisconsin en Delaware. Deze zaken werden voor de duur van de ITC procedure opgeschort. De laatste 2 jaar van deze procedure spitste de discussie zich enkel nog toe op de interpretatie van de 3 betrokken octrooien.

De afwijzing van het US Supreme Court om de zaak te behandelen betekent het definitief einde van de ITC procedure. Dit heeft tot gevolg dat opgeschorte 'district court' zaken nu eindelijk gereactiveerd kunnen worden teneinde na te gaan of de betrokken producten inbreuk plegen op de 3 genoemde octrooien, ongeacht of het gaat om ingevoerde dan wel om lokaal geproduceerde producten. Voorlopig kan iedereen verder lijmvrije laminaat vloerpanelen invoeren in de VS.

Berry is vastbesloten deze procedures actief verder te zetten voor de lokale rechtbanken waarbij een rechter en jury zullen beslissen of er al dan niet sprake is van inbreuk op de 3 vermelde octrooien alsook op nog andere in deze zaken ingeroepen octrooien.