Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 28 mei 2004

De Hoop lanceert website over alcohol en werk met TNO-keurmerk

Dordrecht Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht, heeft een nieuwe website gelanceerd: www.alcohol-en-werk.nl. De Hoop ontving vandaag uit handen van vertegenwoordigers van TNO het zogenaamde QMIC Trust merk. De website richt zich met name op bedrijven, maar biedt voor iedere geĂŻnteresseerde in alcoholproblemen veel informatie.

De Hoop heeft er bewust voor gekozen zich met de website te richten op de beroepsbevolking: werkgevers, werknemers, ondernemingsraden, medici en familie. Immers, een op de twaalf werkenden heeft ernstige problemen met alcohol. Alcoholproblematiek is onder werkende mannen de meest voorkomende psychische stoornis.

De website kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van een eigen alcoholbedrijfsbeleid. Het QMIC-keurmerk (Quality for Medical Information and Communication) van TNO garandeert bezoekers dat de site betrouwbare en goede medische informatie en communicatie bevat. Veel sites op internet blijken namelijk incorrecte informatie te bieden.

De site verschaft een veelheid aan informatie. Bij de verdere ontwikkeling van de site zullen meer interactieve elementen ingebouwd worden. Zo zal er onder andere contact mogelijk zijn met bezoekers aan de website en kan de hulpvrager op specifieke momenten rechtstreeks contact hebben met een hulpverlener. De site zal dus uitgroeien tot een interactieve hulpverleningsite op het gebied van alcohol.

De Hoop ontvangt extra geld van de overheid om de alcoholproblematiek aan te pakken. De Hoop beschikt over een aparte afdeling, Alcohol Bedrijfsconsultatie (ABC), die zich hiermee bezig houdt.

d6e5c.gif



Ingezonden persbericht