Plan Nederland

> Wereldsterren treden op voor Plan tijdens Rock in Rio Lisboa

Festival voor een betere wereld

Wereldsterren treden op voor Plan tijdens Rock in Rio Lisboa

27 mei 2004, Amsterdam / Lissabon

Grote namen als Sting, Peter Gabriel, Alicia Keys, Sugababes, Paul McCartney, Metallica, Britney Spears en de Nederlandse sterren Michel de Hey en Bløf zullen tijdens Rock in Rio Lisboa van 28 mei t/m 6 juni optreden ten bate van de internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan, waartoe Plan Nederland behoort.

Rock in Rio is ?s werelds grootste muziekfestival dat dit jaar voor het eerst in Europa wordt gehouden, in Lissabon wel te verstaan. Een concert met de titel ?For a better World? laat geen misverstanden bestaan over het waarom van het evenement. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat namelijk naar de kindgerichte ontwikkelingsprogramma?s van Plan.

Op 29 mei zal de Zeeuwse band Bløf optreden in de ?For a better World? tent. Het is niet toevallig dat Bløf in Lissabon optreedt. Eerder al, eind 2003, reisde de Zeeuwse band voor Plan af naar Kenia om daar samen met Keniaanse artiesten en kinderen muziek te maken, ter ondersteuning van de scholierenactie ?Schaatsen en Zwemmen voor Water?. Naast het inzamelen van geld voor het goede doel, is optreden naast wereldartiesten voor Bløf natuurlijk een unieke kans. Maar leadzanger Paskal benadrukt: "Voor ons staan de kinderen voorop. Zeker in het deel van Afrika waar wij zijn geweest, is de kloof tussen rijk en arm enorm. Daarom is het goed dat een organisatie als Plan de kinderen en gemeenschappen helpt met scholing en voorlichting, zodat het morgen misschien beter gaat." Ook de Nederlandse topact DJ / producer Michel de Hey treedt op in Lissabon op 5 juni in de Electronic tent.

Rock in Rio

Rock in Rio werd in 1985 voor het eerst gehouden. Organisator Roberto Medina zette toen Rio de Janeiro op de kaart door er voor de eerste keer een groot festival te organiseren. Zes jaar later, in 1991, kreeg Rock in Rio op verzoek van velen een vervolg. 700.000 mensen waren er toen bij en het evenement duurde negen dagen. In 2001 onderging het Rock in Rio-concept een cruciale ontwikkeling. Er werd een speciale Rock City gebouwd en voor het eerst werd de titel ?For a better World? gebruikt. Het evenement richt zich op een maakbare, betere wereld. De opbrengsten van de derde editie van Rock in Rio kwam ten goede aan scholing voor duizenden jonge kinderen in Rio de Janeiro. Dit jaar vindt Rock in Rio voor het eerst op het Europese vasteland plaats. En de opbrengst gaat naar de kindgerichte ontwikkelingsprojecten van Plan.