Gemeente Kerkrade

28.05.04: Luxe appartementen aan de Wijngracht

Dhr. G. Brouwers (dir. Leudal Ontwikkeling), wethouder F. Krasovec, dhr. R. Lancee (architect) en dhr. R. Schoffelen (dir. Aannemersbedrijf Jongen In het centrum van Kerkrade wordt aan de Wijngracht, recht tegenover de voormalige Vroedvrouwenschool, momenteel een bouwplan voor 7 luxe appartementen gerealiseerd. De bouw van de bouwwerkzaamheden zijn in het begin van dit jaar gestart. Op vrijdag 28 mei verricht wethouder Krasovec om 16.30 uur ter plaatse de eerste steenlegging.

Loopafstand van markt
Het perceel waarop de appartementen verrijzen, ligt op loopafstand van de markt en is enkele jaren geleden gekocht door Leudal Ontwikkeling B.V. uit Hulsberg.

Architectuur
Omdat het project gelegen is aan een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Kerkrade en het een sterk hellend terrein betreft, is er veel aandacht besteed aan vorm en architectuur. Hiervoor tekent Architectenbureau Smink-Lanceé uit Heerlen.

Woonoppervlakte
Het nieuwe bouwplan bestaat uit 7 appartementen in vier verdiepingen. De oppervlakte van de appartementen varieert van circa 126 tot 167 m² netto woonoppervlakte exclusief de royale balkons die allemaal op het zuiden zijn gericht. In het souterrain zijn de ruime bergingen en voor ieder appartement een eigen parkeerplaats voorzien.