Gemeente Hulst


Persbericht - 28.05.2004

Reconstructie Dubbele Poort

In het najaar 2003 werd de restauratie van de Dubbele Poort afgerond. Om te voorkomen dat de pas gerestaureerde poort weer wordt beschadigd door vrachtverkeer, is een herinrichtingsplan voor de omgeving van de poort opgesteld.
Daarnaast dient de riolering in het weggedeelte vanaf de vestingpoort tot het gedeelte ter hoogte van de apotheek te worden vernieuwd. Verder moet de keermuur nog worden gerestaureerd.

Begin juni 2004 vangt Delta NV aan met het vernieuwen en omleggen van kabels en leidingen.
Deze werken worden naar verwachting voor 1 augustus 2004 afgerond. Gedurende de werkzaamheden kan worden volstaan met gedeeltelijke wegafzettingen, waarbij doorgaand verkeer mogelijk is. Op één dag zal het echter nodig zijn om de Tivoliweg ter hoogte van de Glacisweg én de Dubbele Poort ter hoogte van het Godsplein én de Overdamstraat af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Welke dag dit zal zijn, is momenteel nog niet bekend. Het zal niet gebeuren voordat de verkeershinder aan het Scharnier te Hulst achter de rug is.

Tijdens de bouwvakantie (week 32, 33 en 34) vinden er geen werkzaamheden plaats en is er geen hinder voor het verkeer.

Omstreeks 23 augustus 2004 wordt gestart met het verwijderen van het wegdek van de bestrating en verlagen van de wegfundering onder de vestingpoort.
Vervolgens wordt de riolering vervangen. Het trottoir boven aan de muur blijft zo lang mogelijk gehandhaafd.
Gelijktijdig zal het resterende gedeelte van de vestingpoort worden gerestaureerd.
Na de rioleringswerkzaamheden wordt de keermuur aangepakt. Om bereikbaarheid van de panden gelegen aan deze zijde van de straat te garanderen, worden tijdelijke trappen gemaakt.
Als de werkzaamheden aan de keermuur zijn afgerond wordt het nieuwe wegdek aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden worden daar waar nodig huisaansluitingen van de nutsvoorzieningen gesaneerd.

In verband met de werkzaamheden wordt de Tivoliweg ter hoogte van de Glacisweg én de Dubbele Poort ter hoogte van het Godsplein én de Overdamstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt middels bewegwijzering omgeleid.

Naar verwachting nemen de werkzaamheden tot medio november 2004 in beslag.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl