Rechtbank Almelo beëdigt drie nieuwe rechters

Bron: Rechtbank Almelo

Datum actualiteit: 28-05-2004

Tijdens een buitengewone rechtzitting zal de rechtbank Almelo drie nieuwe rechters beëdigen. Het gaat om mevrouw mr. dr. E. Venekatte, de heer mr. J. Wentink en de heer mr. E.V.A. Groener.

Mevrouw mr. dr. E. Venekatte heeft haar rechtenstudie voltooid aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is na haar studie gaan werken als bedrijfsjurist bij transportbedrijf Bleckmann in Oldenzaal. Vervolgens is mr. dr. E. Venekatte vanaf 1992 werkzaam geweest als universitair docent bedrijfsrecht aan de Universiteit Twente. Zij is in 2002 gepromoveerd aan de Universiteit Twente op een proefschrift getiteld "Open normen in de reclame". Per 1 april 2004 is mr. dr. E. Venekatte benoemd tot rechter. Zij is werkzaam in de sector bestuurs- en vreemdelingenrecht en zal tevens optreden als persrechter.

De heer mr. J. Wentink is in 1980 begonnen bij de rechtbank Zutphen als administratief medewerker, waarna hij achtereenvolgens gerechtssecretaris en juridisch medewerker bij de rechtbank Zutphen is geworden. Mr. J. Wentink heeft van 1993 tot 1999 de rechtenstudie gevolgd aan de Open Universiteit. Mr. J. Wentink is in 2003 overgestapt naar de rechtbank Almelo. Binnen de rechtbank Almelo is mr. J. Wentink opgeleid tot rechter. Per 1 december 2003 is mr. J. Wentink benoemd tot rechter. Hij is werkzaam in de sector strafrecht.

De heer mr. E.V.A. Groener heeft zijn rechtenstudie voltooid aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij is vervolgens van 1973 tot 2002 advocaat geweest in het arrondissement Almelo. Daarnaast is mr. E.V.A. Groener van 1978 tot 1982 werkzaam geweest als parttime docent aan de Sociale Academie te Hengelo. Mr. E.V.A. Groener is per 1 mei 2004 benoemd als rechter. Hij is werkzaam in de sectoren civiel recht en strafrecht.