Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 27 mei 2004

* MET MES ZWAAIENDE MAN VIA CAMERATOEZICHT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen omstreeks vijf uur op de West-Kruiskade een 33-jarige man uit Spijkenisse aan. Hij was in het bezit van een mes. Personeel van de Afdeling Cameratoezicht zag via camerabeelden dat de man met een mes op straat liep te zwaaien, waarna hij vervolgens in een geparkeerd staande auto stapte. Gealarmeerde politiemensen hielden hem kort daarop aan. In de auto werd het mes aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige man kreeg, na het opmaken van een proces-verbaal, een dagvaarding-in-persoon uitgereikt.


* VUURWAPEN EN VERDOVENDE MIDDELEN IN WONING AANGETROFFEN EN IN

BESLAG GENOMEN
ROZENBURG - Politiepersoneel van de Districtelijke Ondersteuningsgroep
(DOG) van het district Zuid stelde donderdagmorgen omstreeks zes uur, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een woning op de Ruygeplaat in. In een slaapkamer werden een vuurwapen met bijbehorende munitie, zo'n vijftig gram verdovende middelen (softdrugs) en ruim vijfhonderd gram amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. De 36-jarige bewoonster werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is inmiddels na onderzoek weer op vrije voeten gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagmorgen op de Laan op Zuid een snelheidscontrole. Tussen half acht en half twaalf lapten 29 van de in totaal 1056 passerende automobilisten de 50km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde donderdagmiddag omstreeks kwart over twaalf, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek in een woning in de Kerkhofstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 150 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij, de 34-jarige bewoner, werd op grond van de Opiumwet aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Ochtenduitgave donderdag 27 mei 2004