Anti Racisme Informatie Centrum

Persbericht

Maandag 24 mei 2004

Symposium over jongeren en diversiteit

Brabant Bekent Kleur biedt verdieping en discussie

Op vrijdag 28 mei a.s. vindt op de Universiteit van Tilburg het symposium 'Meet the future' plaats, over jongeren en diversiteit. In verschillende workshops komen vragen aan de orde als: zijn we nu echt zo tolerant tegenover homoseksuele jongeren? Hoe ga ik om met rechts-extreme jongeren? Staat de horeca wel open voor de multiculturele jeugd? Houden instellingen voldoende rekening met jongeren met een handicap? Zijn verschillen in het onderwijs nu last of rijkdom? Vrijwilligers, beroepskrachten en beleidsmakers krijgen de kans om zich te verdiepen in deze onderwerpen. Om 13.00 uur opent Commissaris van de Koningin mevr. Hanja Maij-Weggen, beschermvrouwe van Brabant Bekent Kleur, het symposium dat tot 17.00 uur duurt.

Het symposium is de afsluiting van de campagne 'Meet the future!' die op 21 maart jl. in 013 Popcentrum Tilburg een aanvang nam. In Brabant Bekent Kleur laten de Brabantse steunfunctie-instellingen, antidiscriminatiebureaus, COSsen en de Wetenschapswinkel van de Universiteit van Tilburg zien wat de meerwaarde is van diversiteit en gelijke behandeling. Ook tijdens het symposium staat het thema jongeren en diversiteit centraal. In vijf workshops zal de kruisbestuiving plaatsvinden tussen de praktijk van het werkveld en de wetenschappelijke reflectie. Naast een theoretisch interpretatiekader hoopt de organisatie de deelnemers tevens inspiratie en een handelingsperspectief mee te kunnen geven voor de dagelijkse praktijk. De onderwerpen die aan de orde komen zijn jongeren en homoseksualiteit, omgaan met rechts-extremistische jongeren, toelatingsbeleid in de horeca, integratie van jongeren met een handicap en brandende kwesties in het onderwijs.

De activiteiten van BBK worden financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Noot aan de redactie:

Meer informatie over het BBK-symposium 'Meet the future' op 28 mei a.s. en andere activiteiten van Brabant Bekent Kleur kunt u krijgen bij:

Naam: Edwin Mermans

Functie: coördinator Brabant Bekent Kleur, adviseur Palet, steunpunt voor multiculturele ontwikkeling in Noord-Brabant

Telefoon: (076) 522 30 50 of 06-12436304

E-mail: info@paletweb.nl

Of kijk op: www.brabantbekentkleur.nl