Ingezonden persbericht

Huisvesting is strategisch goed

Wegwijzer voor vastgoedmanagement in ziekenhuizen

AMERSFOORT, 20040528 -- Amersfoort 28 mei 2004 - De gezondheidszorg is sterk in beweging. Op allerlei fronten wordt gewerkt aan mogelijkheden om meer marktwerking toe te laten in de sector. Er zijn twee nieuwe wetten in voorbereiding: de Wet Tarieven Gezondheidszorg (WTG Expres) en de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZ). Voor instellingen leidt dit tot meer dynamiek, meer onzekerheid, maar ook tot grotere kansen.


Door de nieuwe wetgeving zullen op het gebied van vastgoedmanagement zich grote veranderingen voordoen. Waar de gezondheidszorg zich op dit gebied nog sterk onderscheidt van andere sectoren zal deze uitzonderingspositie binnen afzienbare tijd beginnen te vervagen. Nu reeds doen veranderingen zich voor. In de publicatie: "Huisvesting is strategisch goed: Wegwijzer voor vastgoedmanagement in ziekenhuizen", geven adviseurs van Twynstra Gudde hun visie op het toekomstig vastgoedmanagement in de sector. Deze publicatie geeft bestuurders en vastgoedmanagers van ziekenhuizen een handvat voor de komende dynamische tijden.

Het eerste exemplaar van de publicatie is op 27 mei 2004 uitgereikt aan mevrouw ir. J.M. Leemhuis-Stout, voorzitter NVZ, tijdens een Debat met een 60-tal genodigde bestuurders. Deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden op het hoofdkantoor van Twynstra Gudde te Amersfoort.

Bestellen en informatie
Voor meer informatie of het bestellen van het boek kunt u contact opnemen met Melina Zafiriadis (tel.: 033 4677780, e-mail: mzf@tg.nl).

Twynstra Gudde Management Consultants
www.twynstragudde.nl

Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al gedurende 40 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde, organisatieontwikkeling en beleidsontwikkeling.



Ingezonden persbericht