Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nu.nl lanceert nieuwsartikelendienst: Telex


28 mei 2004

AMSTERDAM - NU.nl heeft woensdag de nieuwe dienst Telex (www.nu.nl/telex) gelanceerd. NU.nl/telex is een unieke dienst waarop alle nieuwsartikelen op het Nederlandstalige internet in één oogopslag te zien zijn.

De nieuwe service verzamelt iedere vijf minuten het Nederlandstalig nieuws op het internet en presenteert het in zeven categorieën; binnen-, buitenland, economie, sport, internet, entertainment en wetenschap. Naast de titel, bron en deeplink wordt een samenvatting van de artikelen weergegeven.

Met NU.nl/telex wordt volgens Bert Wiggers, uitgever van NU.nl, de vraag naar overzichtelijkheid beantwoord. "Een deel van onze lezers heeft de behoefte om zèlf nieuws te selecteren", aldus Wiggers. "Lezers willen steeds meer het nieuws ongefilterd consumeren; ze bepalen zelf wat ze wel en niet willen lezen."

Volgens Wiggers is dit een goede ontwikkeling. "Lezers moeten de vrijheid hebben om bij elk nieuwsonderwerp zoveel mogelijk relevante bronnen te kunnen raadplegen. De lezer kan bijvoorbeeld het nieuws over de aanslag op de vastgoedmagnaat Endstra vanuit verschillende invalshoeken bekijken.", legt hij uit. Telex geeft de lezers uitgebreide mogelijkheden om het nieuws zelf te selecteren.