Ingezonden persbericht

Nieuw beveiligingsconcept voor de horeca

ENSCHEDE, 20040528 -- De criminaliteit in de horeca wordt een steeds groter probleem. Ondanks inspanningen van de ondernemers, de politiek en de politie blijkt het moelijk om de veiligheid in- en om de gelegenheden te verbeteren. Een beveiligingsbedrijf uit Enschede met ervaring op gebied van camerabeveiliging heeft nu een speciaal op de horeca afgestemd camerabewakingssysteem ontwikkeld.


Het systeem heeft een preventieve werking en is zo gemaakt dat (beginnende) incidenten eenvoudig te detecteren zijn (de beelden zijn zelfs op afstand via een internetverbinding of netwerk te volgen). De kwaliteit van het digitale video-opname systeem zijn zeer hoog waardoor de beelden ook zeer goed te gebruiken zijn voor eventuele dader-herkenning of als bewijsvoering.

Het systeem, dat 'SEE IT' wordt genoemd, is ontwikkeld door X-Tronx Securtiy Systems uit Enschede: "We hopen met dit systeem het gevoel van onveiligheid bij de mensen wat weg te nemen. Daarnaast worden door de preventieve werking van de camera's de horecabedrijven feitelijk ook veiliger. Na incidenten klaagt de politie vaak over de slechte beeldkwaliteit van beelden die worden aangeleverd uit huidige camerabewakingssystemen. De camera's en opnamesystemen zijn vaak niet goed genoeg om in de, vaak lage, lichtniveaus in horecagelegenheden goede videobeelden te produceren. Ook deze problemen hebben wij verholpen middels ons nieuwe systeem door deze uit te rusten met bijzonder lichtgevoelige camera's".




Ingezonden persbericht