Ingezonden persbericht

Ribs & Blues festival 2004 Raalte

Pinksteren 29,30 en 31 mei

RAALTE, 20040412 -- Voor het achtste jaar zal Raalte (Ov.) tijdens het Pinksterweekeinde van 29, 30 en 31 mei drie dagen lang helemaal in het teken staan van het jaarlijkse Ribs&Blues Festival. De unieke combinatie van live-(blues-)muziek van groepen uit binnen- en buitenland, smakelijke spareribs rechtstreeks van speciale barbeques in echte houten grillhouses, tientallen activiteiten voor jong en oud en gratis entree trokken afgelopen jaren al vele duizenden bezoekers naar het openlucht festivalterrein op de Domineeskamp in het centrum van het Sallandse dorp (op loopafstand van het NS-station).


Met muzikale publiekstrekkers als de Amerikaanse bluesrocker Walter Trout, de Canadese supergitarist Pat Travers maar ook met de Nederlandse Jan Akkerman en good old bluesgroep Barrelhouse zal dat op Eerste en Tweede Pinksterdag dit jaar niet anders zijn.
Het gratis toegankelijke Ribs&Blues Festival op 30 en 31 mei wordt traditioneel op hetzelfde feestterrein (met onder meer de vroegere Willem Ruis-feesttent waar duizenden bezoekers in kunnen) vooraf gegaan door de Raalter Pinkster Party (entree slechts 6 euro en in de voorverkoop bij de VVV Raalte 5 euro) op zaterdagavond 29 mei. Dan zal de muzikale feestband de Sjonnies het publiek eerst op stoom krijgen, waarna de Lustige Schlagerfreunde (uit Nederland) met hun geheel eigen, even muzikale als humoristische vertolking van de Duitse schlagermuziek (maar net niet helemaal) zorgen voor een feestelijke als bijzondere afsluiting van deze pre-party zaterdagnacht.

Zowel op Eerste als Tweede Pinksterdag is er behalve luisteren en genieten van heel veel muziek op het ruime festivalterrein (helaas verboden toegang voor huisdieren) voor jong en oud van alles te doen. Op het festivalterrein zijn diverse bars, maar ook drie verschillende grillhouses met allerlei soorten spareribs, zijn er de eigen Ribs&Blueshuisjes waar allerlei bijzondere zaken te koop zijn (van tattoo's tot bijzondere T-shirts en van beelden en sieraden tot elpees en cd's).
Er is nog veel meer te doen op het grote festivalterrein, vooral ook voor de jeugd.
Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar is er de Kids Corner (zowel Eerste als Tweede Pinksterdag 's middags in samenwerking met drumfanfare St.Ceacilia) met onder meer twee springkussens, een draaimolen, zelf brood of popcorn bakken, schminken, ponyrijden (alleen zondagmiddag 30 mei) en natuurlijk de traditionele ballonoplaatwedstrijd.
Voor de wat oudere jeugd is er in samenwerking met buitensportcentrum Omni Mobilea het bekende Adventureland met een klimnet van tien meter hoog, kratten stapelen, Headhunters (levensgrote poppen met bekende personen omgooien), de spectaculaire bungeetrampoline en een zeer bijzondere tokkelbaan van 50 meter lang. tien meter hoog. Net als de toegang tot het festivalterrein op beide Pinksterdagen zijn ook deze activiteiten voor de jeugd (elke dag vanaf 1 tot ongeveer zeven uur) helemaal gratis.
Voor jong en oud lopen er op het terrein dan nog twee ballondraaiende clowns rond, krijgen twee Raalter dames een staaltje bodypainting te zien, zal vuurspeler Sikkie alles doen met vuur en weet de Vermakelaar nu nog niet wat hij straks gaat doen. Bovendien zal waarzegster Mystica Kristin belangstellenden hun toekomst laten weten, of die nu leuk is of niet en kan in reactie daarop de woede of blijdschap uitgeleefd worden op de bekende Kop van Jut. En natuurlijk een tattoo of piercing zetten kan met Ribs & Blues ook. Op maandagmiddag zullen de imposante motoren van de Harley Davidson club weer een lange stop maken op de Domineeskamp. Iedere motorliefhebber (en de rest van de bezoekers) kan dan genieten van deze machines die een begrip zijn in de hele wereld.

COMPLEET PROGRAMMA-OVERZICHT
RIBS&BLUES/RAALTER PINKSTER PARTY 2004:


Zaterdagavond 29 mei: Raalter Pinkster Party
Tijd: 20.00-01.30uur
Locatie: Evenemententerrein Domineeskamp centrum Raalte
Optredens: 20.00uur DJ Yellow Ed
21.30uur De Sjonnies
23.00uur Die Lustige Schlagerfreunde
Entree; 6 euro (voorverkoop VVV Raalte 5 euro)


RIBS & BLUES FESTIVAL 2004

ZONDAG 30 MEI/EERSTE PINKSTERDAG
Tijd: 13.00-01.30uur
Locatie: Evenemententerrein Domineeskamp centrum Raalte
Optredens: 14.15uur T-99
15.45uur Jan Rijbroek
17.15uur Barrelhouse
18.45uur JW Roy
20.30uur Blues a Living (ex-Living Blues)
21.30uur Guitar Ray and Sax Gordon Beadle
23.15uur Pat Travers
Voor, tussen en na live-optredens muziek met DJ Yello Ed

Kids Corner en Adventure Land van 13.00-19.00uur
Diverse grillhouses, speciale R&B huisjes met allerlei bijzondere producten, in de speciale Kids Corner en Adventureland voor de jongere en oudere jeugd attracties zoals Trampoline Bungee, tokkelbaan, Headhunter, schminken, kratten stapelen, sprinkgkussen, pony rijden, popcorn en stokbrood bakken, ballonoplaatwedstrijd etc.
Entree: Gratis

MAANDAG 31 MEI/TWEEDE PINKSTERDAG
Tijd: 13.00-20.00uur
Locatie: Evenemententerrein Domineeskamp centrum Raalte
Optredens: 13.30uur Jean Paul Reno & Terrawheel
15.00uur Jan Akkerman plays the Blues
16.45uur Chris Daniels and the Kings
18.15uur Walter Trout &The Radicals
Voor en tussen de live-optredens muziek met DJ Yello Ed
Programma op festivalterrein gelijk aan maandagmiddag.




Ingezonden persbericht