Ingezonden persbericht

Persbericht d.d. 14 mei 2004
Spannende dieren voeren in Ecodrome Zwolle
Piranha's of grootste kippen ter wereld zelf voeren?

Tijdens het Pinksterweekend op 29, 30 en 31 mei kunnen kinderen, zonder extra betaling, deelnemen aan speciale voederpresentaties bij diverse dieren. Het park biedt kinderen de mogelijkheid om onder andere piranha's en otters te voeren. Maar wat dacht u van de grootste kippen ter wereld? Dat is pas écht spannend! Ook de grootste kippen ter wereld hebben eten nodig en kinderen kunnen ervoor zorgen dat het deze dieren aan niets ontbreekt.

Piranha's
In Ecodrome Zwolle kan de bezoeker vegetarische piranha's bewonderen en tijdens Pinksteren bovendien zelf voeren. Bezoekers vinden de piranha's in de tropische jungle van Ecodrome Zwolle; Rio Negro. Naast de piranha's vindt men hier een stukje nagebootst tropisch regenwoud, waar zich tussen de bladeren allerlei dieren schuilhouden, zoals toekans, papegaaien, schildpadden en gifkikkers. Tijdens de voederpresentaties kan de bezoeker zien hoe de vegetarische piranha's met hun ijzersterke kaken zonder moeite hele walnoten kraken.

Otters
De Aziatische Kleinklauwotters die sinds 2002 in het park wonen, stelen het hart van iedere bezoeker. Met hun gevoelige vingertjes zoeken ze de oevers af op zoek naar een lekker hapje of steentjes om mee te spelen. Tijdens de dagelijkse voederpresentaties is te zien hoe deze schattige dieren genieten van hun maaltijd. Al smakkend vertederen ze de toeschouwers. Tijdens deze presentaties beantwoordt de verzorger alle vragen van het publiek.

Speciale kindermiddagen
Ecodrome Zwolle presenteert de komende twee maanden een aantal speciale activiteitenmiddagen voor kinderen. De middagen worden georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar en zullen plaatsvinden op 19 en 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni. De kinderen gaan onder begeleiding van gidsen avontuurlijke activiteiten ondernemen die in totaal 1½ uur duren. Hierbij staan twee thema's centraal: 'reptielen en amfibieën' en 'roofvogels en uilen'.

Meedoen?
Voor deelname aan de voerderpresentaties kunt u bij binnenkomst in het park vragen om een deelnamebewijs. Voor deelname aan de kindermiddagen dienen de kinderen zich vooraf op te geven. De kosten voor deelname bedragen EUR 2,50 per kind. Om uw kinderen hiervoor op te geven, kunt u contact opnemen met Ecodrome Zwolle, tel.: 038-4237030. U krijgt dan ook meer informatie over de thema's en data waarop welk thema behandeld wordt. U kunt ook kijken op: www.ecodrome.nl.

Noot voor de redactie (