Ingezonden persbericht

Persbericht d.d. 25 mei 2004
Grote Pinkstermarkt in Afrikadorp Safari Beekse Bergen

Tijdens het Pinksterweekend op 29, 30 en 31 mei zal er ook dit jaar weer een grote Pinkstermarkt mét loterij worden gehouden in het Afrikadorp in Safari Beekse Bergen. De Stichting Vrienden Safari Beekse Bergen organiseert dit evenement. Op de Pinkstermarkt worden exclusieve originele Afrikaanse producten verkocht, daarnaast is de loterij zeer aantrekkelijk voor de bezoeker aangezien men prachtige prijzen kan winnen. De gehele opbrengst gaat naar het project van Afrikaanse wilde honden van Greg Rasmussen in Zimbabwe en naar het tijgerproject ter bescherming van de Siberische tijgers.

Gezellige Pinkstermarkt
De Stichting Vrienden Safari Beekse Bergen organiseert de Pinkstermarkt waar exclusieve handgemaakte artikelen te koop zullen zijn, veelal afkomstig uit diverse landen in Afrika en Azië. Gedurende deze Pinkstermarkt zullen er 25 tot 30 vrijwilligers, allen leden van de Stichting Vrienden Safari Beekse Bergen, aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Ook dit jaar wordt er weer een grote loterij gehouden met prachtige prijzen. Naast diverse exclusieve producten uit de derde wereld, zijn er gratis abonnementen van Safari Beekse Bergen te winnen in de loterij.

Afrikaanse wilde honden en tijgerproject
De opbrengst van de Pinkstermarkt en de loterij is o.a. bestemd voor het behoud van de Afrikaanse wilde hond. Safari Beekse Bergen is coördinator van het Europese fokprogramma van deze diersoort en ondersteunt tevens beschermingsprojecten voor dit meest bedreigde roofdier in Afrika. Daarnaast gaat de opbrengst naar het tijgerproject ter bescherming van de tijgers. De tijger is één van de diersoorten die het slachtoffer van commerciële en milieubedreigende ontwikkelingen dreigt te worden. De grootschalige vernietiging van zijn leefomgeving en de illegale handel in tijgerorganen zorgen ervoor dat de soort met uitsterven wordt bedreigd. De wereldpopulatie tijgers is de afgelopen eeuw afgenomen van 100.000 tot 5.000.

Een bezoek brengen aan Safari Beekse Bergen?
De Pinkstermarkt is geopend op zaterdag 29 mei, zondag 30 mei en maandag 31 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. Safari Beekse Bergen is in de maand juni dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers van 3 t/m 11 jaar betalen EUR 13,25 p.p en volwassenen betalen EUR 14,75 p.p. Voor meer informatie: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.) of www.safaribeeksebergen.nl.

Noot voor de redactie (