Ingezonden persbericht



PERSBERICHT 4 -2004

Leemans/Overdijk na pech in Belgische Sezoensrally extra gemotiveerd voor Informatique Rallysprint

Als enige van de drie INFORMATIQUE equipes startten Ronald Leemans (Hank) en Remco van Overdijk (Waalwijk) in de Mitsubishi Lancer Evo 6.5, A8 zaterdag 22 mei in de bekende Belgische Sezoensrally. Een sportief uitje waar het team al lang naar uitgekeken had maar dat jammer genoeg niet op het finishpodium maar in een greppel eindigde. Enig lichtpuntje was dat ze op dat moment als derde op de tijdenlijsten stonden en ondanks remproblemen in de eerste boucle goed presteerden.

Zoals al aangegeven ging de eerste boucle erg moeizaam. Door veel remproblemen verloren Leemans en Overdijk niet alleen veel tijd en de aansluiting met de top, maar ook vertrouwen in de wagen. De problemen met de Mitsubishi werden tijdens de eerste service verholpen. Met nieuwe remblokken waren alle technische problemen welliswaar opgelost maar toch had de equipe de tweede boucle nodig om weer in het ritme te komen. De 5e en 6e klassementsproef ging weer als vanouds. Piet van Hoof (Mitsubishi) reed lek waardoor Deferme (Subaru) werd opgehouden en Leemnans weer aansloot bij de snelste jongens. Klassementproef 7 klokte het Informatique team de 2e tijd.
Na elke klassementsproef wordt steevast de bandendruk gecontroleerd. Tussen KP 7 en 8 bleek een band langzaam leeg te lopen en moest gewisseld worden. Resultaat: 1 minuut te laat inklokken voor KP 8 = 10 seconden straf. Veel stof op deze proef waar ze achter de Mitsubushi van Snijers kwamen. Het zich was absoluut 0. Dit had echter geen invloed op de uitslag. Daarna volgede op KP 9 een 2e tijd met slechts 1 seconde verschil met de uiteindelijke winnaar Van Parijs (Toyota). Pech sloeg toe op de 10e klassementproef niet ver van de finish, "waar, terwijl we ook op deze proef weer zo goed gingen, het rempunt voor een haaks rechts te laat was en we, met de derde plaats in zicht, in de greppel belandden" volgens Van Overdijk. Het enthousiaste Belgische publiek probeerde wel nog de wagen op de weg te krijgen, maar dat richtte meer schade aan de wagen aan dan dat het iets opleverde. Besloten werd toen de Mitsubishi te sparen voor de

InformatiqueRallysprint 2e pinksterdag in Rotterdam.

Van Parijs won de Sezoensrally, Snijers werd 2e en Piet van Hoof nam de derde plaats van Leemans over.

7e Informatique Rallysprint Rotterdam maandag 31 mei.

Dit evenement zal op het industrieterrein Rotterdam Noord-West plaatsvinden, dat alleen via de Spaanse Polder te bereiken is. Dit evenement telt mee voor het Nederlands Rallysprint Kampioenschap en de Informatique Rallysprint Trofee 2004. Alle drie de Informatique teams zullen er aan de start verschijnen.
Theo van den Berg (Rijswijk) en Etienne Struijs (Berkel en Rodenrijs) met de VW Golf IV Kitcar, groep A7, Ronald Leemans (Hank) en Remco van Overdijk (Waalwijk) in de Mitsubishi Lancer Evo 6.5, A8 en Tim Struijs (Bergschenhoek) en Bert Busch (Berkel en Rodenrijs) met hun groep N4 Mitsubushi Lancer Evo 6. Zij zullen het o.a. moeten opnemen tegen Van Eldik, Hans Weijs, Henk Vossen en Johan Faes.
Na verschillende interessante en spectaculaire demonstraties start de Rallysprint om 12.01 uur en zal tot 17.00 uur duren.



Ingezonden persbericht