Politie Groningen

Persberichten zaterdag 29 mei 2004

provincie Groningen, 29-05-2004 -

Glimmen / Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdagmiddag op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 825 voertuigen gecontroleerd, waarvan 73 bestuurders in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde anderhalf uur. Ook werd vrijdagmiddag de snelheid gemeten op de Gotenburgweg. Op deze locatie passeerden 619 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 133 bestuurders te hard. De snelste rijder op deze locatie reed 84 km/uur, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/uur. De controle duurde een uur.

Groningen: agressieve alcomobilist aangehouden
In de Steentilstraat heeft de politie vrijdagnacht een 25-jarige man uit Tolbert aangehouden voor het plegen van enkele
verkeersovertredingen en het rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Tolberter in zijn auto rijden over de busbaan van het Gedempte Zuiderdiep, vervolgens over een fietsstrook reed en ten slotte de geslotenverklaring in de Steentilstraat negeerde. De automobilist parkeerde hierop zijn auto op de stoep, waarna hij door politieagenten op zijn rijgedrag werd aangesproken. Hierop roken de dienders alcohol bij de bestuurder. De man werd na het mislukken van de blaastest op straat vervolgens aangehouden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Tijdens de ademanalyse en het verhoor gedroeg de verdachte zich bijzonder recalcitrant. Op het moment dat een politieagent de man tot rust maande, bedreigde hij de diender in woorden en ging hij door het lint. De Tolberter is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. Voor de verkeersovertredingen kreeg de verdachte enkele bekeuringen uitgereikt.

Groningen: snelle motorrijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft vrijdagnacht op de Kluiverboom een 28-jarige man uit Groningen bekeurd voor te hard rijden. De Stadjer reed op zijn motor 104 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De motorrijder werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer na belediging politieagenten aangehouden In de Gelkingestraat heeft de politie vrijdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De politieagenten passeerden de verdachte, waarna de man de dienders in woorden beledigde. Hierop werd de Stadjer ingerekend. Hij verkeerde dermate onder invloed dat hij werd ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: man (27) na mishandeling ex-vriendin aangehouden De politie heeft vrijdagmiddag in de Dr. Jan ten Brinkstraat een 27-jarige man uit Appingedam aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De Damster wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin eerder op de dag heeft mishandeld. Ook heeft hij zijn ex-vriend en haar moeder in woorden bedreigd. De verdachte kon kort na het incident worden aangehouden. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan. De man werd vervolgens ingesloten. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau beledigde hij een politieagent in woorden. Voor alle feiten zal hij worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: snelle rijder op de bon
Op de snelweg A7 heeft de politie vrijdagavond een 44-jarige man uit Assen bekeurd voor te hard rijden. De verdachte reed op zijn motor 177 km/uur, terwijl op de snelweg 120 km/uur is toegestaan. Ook haalde de motorrijder twee voertuigen rechts in plaats van links in. Op het politiebureau werd de verdachte gehoord. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Opende: alcomobilist verlaat plaats ongeval
De politie heeft vrijdagavond op de Drachtsterweg een 42-jarige man uit Opende aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De verdachte had bij het passeren van een 15-jarige fietser uit Opende, die samen met twee maten naast elkaar reden, onenigheid gekregen met de jongens. De Opender man was vervolgens in zijn bedrijfsauto achter de jongens aangereden. Op een ruiterpad tussen de Parkweg en de Postdijk zou de verdachte vervolgens de 15-jarige op zijn fiets opzettelijk met zijn bedrijfsauto hebben aangereden. Hierna had de automobilist de plaats van het ongeval verlaten. De jongen kwam ten val en liep licht aangezichtsletsel op. Ook zijn fiets raakte beschadigd. De jongens waarschuwden vervolgens de politie. Dezelfde avond kon de politie de verdachte traceren en aanhouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren. Na het verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: snelheidscontrole op Provincialeweg N963
De politie heeft vrijdagochtend op de Provincialeweg N963 bij Borgercompagnie een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 632 voertuigen gecontroleerd. Hierbij waren 111 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. De controle duurde de twee uren.