Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht 29-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur

Ajocfestival
MIJDRECHT - Het Ajocfestival trok vrijdagavond een volle tent publiek. Er zijn verschillende vernielingen gepleegd, maar ondanks uitvoerige surveillance kon de politie geen verdachten aanhouden. Op de Proostdij- en Beerninckstraat werden enkele spiegels van auto's getrapt en diverse auto's waren besmeurd met boter en eieren. Ook zijn bloemen en planten uit bloembakken getrokken.
Toen een groep van ongeveer twintig mensen rond 03.00 uur in het dorp luidruchtig was en tegen ramen trapte, bevolen agenten dat zij weggingen. Hierna keerde de rust langzaam weer.

Joyriding
LINSCHOTEN - De politie hield vrijdagavond kort na 23.30 uur zes jongeren uit Montfoort en Linschoten (18 en 19 jaar) aan wegens joyriding met een vrachtwagen. Zij hadden daarbij een lantaarnpaal kromgereden.

Nadat de politie een melding kreeg dat op de Engherzandweg een lantaarnpaal krom was gereden, troffen agenten op de carpoolplaats bij Linschoten dorp een groepje jongeren aan. Zij werden aangehouden. Een 18-jarige inwoner van Montfoort meldde zich later bij de politie en werd ook aangehouden. Deze jongeman bleek de vrachtwagen te hebben bestuurd. Op het politiebureau bleek hij tevens onder invloed van alcohol. Hij blies 600 ug/l. De vrachtwagen was kort daarvoor uit een bedrijf ontvreemd. Proces-verbaal is opgemaakt.