Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 29 mei

Alkmaar 29-05-2004 - 13.30 uur

Veel overlastmeldingen tijdens luilaknacht

Alkmaar, zaterdag 29 mei 2004.

De politiemeldkamer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 150 meldingen meer dan normaal ontvangen omdat de luiknacht werd gevierd. Gebruikelijk zijn zon 100 meldingen tussen middernacht en 07.00 uur. Nu waren het er ruim 250.

De toename had vooral te maken met overlast veroorzaakt door jeugd omdat ze smeerden met boter, eieren gooiden, kleine brandjes stichtten, geluidsoverlast veroorzaakten en andere vormen van baldadigheid pleegden. De politie had zon 30% meer agenten dan normaal in de nachtdienst en kon vaak escalatie voorkomen.

Zelf schoonmaken

Daders die door de politie werden betrapt moesten vaak zelf de boel schoonmaken of kregen een bekeuring. Hier en daar werden ook spullen afgepakt, zoals boter, schuurmiddelen en vuurwerk. Door de hele regio sneuvelden er ruiten en ook dreigde het op enkele plekken op een handgemeen uit te lopen. In de meeste gevallen konden agenten vechtpartijen voorkomen. De politie werd zelf ook slachtoffer van vandalisme omdat er een projectiel tot ontploffing werd gebracht bij het bureau van Heiloo (zie Alkmaar & omgeving).

Schade aan politiebureau na vandalisme

Heiloo, zaterdag 29 mei 2004.

Omstreeks 00.30 uur is er een zelfgemaakt projectiel ontploft voor de deur van het politiebureau van Heiloo aan de Kennemerstraatweg. Door de ontploffing sneuvelden er enkele ruiten ter hoogte van de voordeur en de lampen in het plafond van de entree. De explosie is veroorzaakt met behulp van een buis waarin kruit is gestopt. De buis werd door de technische recherche teruggevonden in de hal van een tegenovergelegen appartementencomplex op enige tientallen meters afstand. De buis was daar door een ruit heen geslagen en had ook daar schade veroorzaakt aan ruiten en een kozijn.

Op het moment van de ontploffing waren er geen agenten in het bureau aanwezig en het heeft niet tot persoonlijke ongelukken geleid. De politie denkt aan een ernstige vorm van vandalisme en stelt een onderzoek in naar de daders.

Stremming kruising na zware aanrijding

Alkmaar, zaterdag 29 mei 2004.

Vanmorgen omstreeks 07.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een bestelbus op de kruising Provincialeweg N245 (ook wel S3 genaamd tussen Alkmaar en Schagen). Hierbij raakte de 33-jarige bestuurder van de bestelbus zwaar gewond. Voorts raakte de verkeerslichtinstallatie op de drukke kruising onbruikbaar waardoor twee zijwegen zijn afgesloten.

De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet geheel duidelijk. De vrachtauto kwam uit de richting Schagen en bij de kruising sloeg deze, vanaf de N245, linksaf om te gaan in de richting van de wijk Vroonermeer. De chauffeur (verdere gegevens nog onbekend) wilde de Keesman oprijden. Hierbij kwam hij in botsing met de bestuurder van de bestelbus die hem over de N245 uit tegenovergestelde richting tegemoet kwam. De 33-jarige bestuurder van dat bestelbusje raakte door de botsing bekneld in zijn voertuig. Na bijna een uur kon hij door de brandweer worden bevrijd. Een traumahelikopter was aanwezig. Het slachtoffer is met zwaar letsel vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De vrachtautochauffeur kwam met de schrik vrij. Zijn voertuig was beland op de verkeersregelkast van de kruising, waardoor de installatie onbruikbaar is geworden. Gezien de drukte op de kruising zijn de verkeerslichten onontbeerlijk. De politie heeft dan ook, in overleg met de wegbeheerder, besloten om delen van de kruising af te zetten. Het verkeer wordt omgeleid. De verwachting is dat dit tot na het Pinksterweekend zal duren.

Door de afzetting is er geen (links)afslaand verkeer mogelijk vanuit de richting Alkmaar in de richting van De Mare (Laan van Darmstadt).

Vanuit de richting Schagen is er geen (links)afslaand verkeer mogelijk in de richting van de Vroonermeer (De Keesman).

Baldadig meisje verliest vinger

Sint Pancras, zaterdag 29 mei 2004.

Omstreeks 03.00 uur klom een 16-jarig meisje uit Alkmaar met een aantal vrienden over het hek van het zwembad aan het Beverplein. Ze bleef daarbij met de ringvinger van haar rechterhand aan het hek hangen waardoor haar vinger afscheurde. Ze is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen. Het ziet ernaar uit dat de vinger niet meer te herstellen is. Ze moet aan de wond worden geopereerd.

Technische controle

Heerhugowaard, vrijdag 28 mei 2004.

Tussen 19.00 en 21.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Zuidtangent, vooral gericht op opgevoerde bromfietsen. Hierbij vielen in totaal 24 bekeuringen waaronder het hebben van teveel vermogen (12) en het produceren van teveel geluid (4).

Kluis weg na inbraak

Heerhugowaard, vrijdag, 28 mei 2004.

Overdag hebben inbrekers toegeslagen in een woning aan de Dinkel. De voordeur werd geforceerd en er werd een particuliere kluis met inhoud weggenomen uit een slaapkamer. In de kluis zaten ondermeer sieraden en een muntenverzameling.

Omstanders houden drankrijder aan

Scnhoorl, zaterdag 29 mei 2004.

Kort na middernacht reed een 43-jarige automobilist uit Schoorl op een camping aan de Voorweg tegen een andere auto aan en tegen een muur. Omstanders zagen dat hij dronken was en hebben hem aangehouden en de politie gebeld. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Pinautomaat onherkenbaar
Heiloo, zaterdag 29 mei 2004.

Omstreeks 02.30 uur betrapten agenten op de Ypesteinerlaan een groep van tien kinderen in de leeftijd van 13 tot 14 jaar en afkomstig uit Heiloo en Limmen. Ze waren bezig een pinautomaat volledig in te smeren met boter, zodanig dat deze niet meer herkenbaar was. Tevens hadden ze eieren tegen een woning aan gegooid en was een supermarkt onder gesmeerd. De agenten sommeerden hen de boel schoon te maken. Ze zijn daar tot 05.00 uur mee bezig geweest.

Rijbewijs ingenomen

Bergen, zaterdag 29 mei 2004.

Omstreeks 04.15 uur zagen agenten op de Duinweg dat een 49-jarige automobilist uit Alkmaar slingerend reed, zonder band om zijn linkervoorwiel. Hij werd staande gehouden en bleek diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse en derhalve werd zijn rijbewijs ingenomen.