Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 29 mei

Den Helder 29-05-2004 - 13.30 uur

Agent gewond na aanhouding

Den Helder, vrijdag 28 mei 2004.

Omstreeks 21.00 uur vond er een vechtpartij plaats op het Julianaplein. Een jongen werd belaagd door een groep van zeven jongeren. Een vriend van hem probeerde de jongens weg te trekken en kreeg vervolgens zelf ook klappen. Hij liep een gebroken neus op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De politie slaagde er later in, twee van de zeven geweldplegers op de Huisduinerweg aan te houden. Het gaat om twee mannen uit Den Helder van 19 en 20 jaar oud. Bij deze aanhouding liep een politieman letsel aan zijn hand op. Deze is later in het ziekenhuis in het gips gegaan. De beide verdachten, bekenden van de politie, zijn in verband met het verdere onderzoek ingesloten. Er zullen meerdere aanhoudingen volgen.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval op snelweg

Middenmeer, vrijdag 28 mei 2004.

Omstreeks 22.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A7 ter hoogte van Middenmeer. Een 52-jarige vrouw uit Amsterdam was met haar voertuig tegen de vangrail in de middenberm aangereden waarna haar voertuig over de kop was geslagen. Ze kon zelf uit de auto kruipen. Ze was onder invloed van alcohol en medicijnen. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn waar bloed van haar is afgenomen (uitslag over 14 dagen). Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na valse melding

Winkel, zaterdag 29 mei 2004.

Kort na middernacht kreeg de politiemeldkamer een valse melding van een brand bij een clubhuis in Niedorp. De melding bleek na onderzoek afklosmtig te zijn vanuit een groep jongelui die op waren vanwege de luilaknacht. Omstreeks 02.45 uur konden agenten één van de jongens uit de groep achterhalen. Het ging om een 14-jarige jongen uit Alkmaar. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar de andere groepsleden wordt voortgezet.

Aanhouding na ordeverstoring

Den Helder, zaterdag 29 mei 2004.

Omstreeks 03.30 uur werden in de Koningstraat door de politie twee jongens aangehouden van 18 jaar. Ze waren een café uitgezet nadat ze de orde hadden verstoord. Buiten schopte één van de jongens de voordeur kapot. Hij werd daarvoor ingesloten en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens vernieling. Zijn leeftijdgenoot werd met een bekeuring heengezonden.