Ingezonden persbericht

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

BRILJANTE TWEEDE PLAATS ROBERT DOORNBOS OP NURBURGRING!

Nürburg, 29 mei 2004 - In zijn vierde Formule 3000 optreden van zijn carrière, heeft Robert Doornbos vandaag op de Nürburging zijn tweede podiumfinish mogen vieren. Door een uitgekiende pitstopstrategie van Team Arden International, wist Doornbos zich in de 30 ronden tellende race naar een verdienstelijke tweede plaats te rijden. Met de hierbij behorende acht WK-punten neemt Doornbos nu de vierde plaats in het kampioenschap in.

Bij de start kiest Robert Doornbos wijselijk voor consolidatie van zijn achtste startpositie, wanneer hij voor de nauwe hairpin na start/finish remt. Doordat andere coureurs wel bereid zijn risico's te nemen, ziet de 22-jarige Rotterdammer al in de eerste ronde kans om twee tegenstanders voorbij te steken. Robert's vanuit pole position gestarte teamgenoot (en kampioenschapsleider) Tonio Liuzzi is minder fortuinlijk. Als gevolg van een aanrijding met ex-F3000 kampioen Tomas Enge, ziet deze zijn kansen op de overwinning verloren gaan door een verbogen voorwielophanging.

Wanneer de teamleiding van Arden International merkt dat koplopers Van Hooydonk en Toccacelo veel tijd verkwisten met hun onderlinge duel, wordt besloten om Doornbos al in ronde zeven van dertig naar binnen te halen voor nieuwe banden. Het blijkt een uitstekende tactiek. Wanneer negen ronden later het gehele veld naar binnen is geweest voor haar verplichte pitstop, rijdt de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Doornbos op de tweede plaats!

Naarmate het einde van de wedstrijd in zicht komt, blijkt Enrico Toccacelo toch een maatje te groot te zijn voor de debuterende Nederlander. De ervaren Italiaan wint dan ook de F3000 Grand Prix van Europa en pakt hiermee tevens de leiding in de stand om het kampioenschap. Robert Doornbos legt beslag op de tweede plaats en is nu met grote voorsprong de leider in het 'rookie'klasement.

Doornbos: "Het is echt fantastisch om na mijn derde plaats in Imola nu een trede hoger de champagne te mogen ontkurken. Voor de wedstrijd was ik er niet helemaal gerust op, omdat ik de afgelopen week flink last van griep had. Tijdens de race heb ik echter mijn uiterste best gedaan en mede door de perfecte strategie van het team mijn beste positie ooit in de F3000 behaald!"

UITSLAG RACE 04 - FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (NURBURGRING):

01.Enrico Toccacelo (IT), BCN Competicion, 56:22.535
02.ROBERT DOORNBOS (NL), ARDEN INTERNATIONAL, +09.957s
03.Yannick Schroeder (FR), Durango, + 10.583s

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com