29/05 Familiedrama Berghem< br/>
Oss 29-05-2004

DISTRICT MAASLAND

VIER DODEN BIJ FAMILIEDRAMA

Berghem
Zaterdagmorgen zijn in een woning aan de Pachthoeve in Berghem drie dode kinderen van 5, 7 en 8 jaar aangetroffen. De kinderen waren door een misdrijf om het leven gebracht. De 36-jarige moeder van de kinderen werd eerder die ochtend vlakbij de woning dood langs de spoorbaan aangetroffen.

Feiten:

Vanmorgen omstreeks 06.45 uur kreeg de politie een melding dat er een vrouw door een trein was overreden in Berghem. Op dat moment konden agenten het slachtoffer niet identificeren. Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding van het aantreffen van de drie dode kinderen door de opa van de kinderen in de woning aan de Pachthoeve. Uit onderzoek van spullen die op het lichaam van de dode vrouw werden aangetroffen bleek toen dat het om de moeder van de kinderen ging.

Onderzoek:

De politie heeft direct een politieteam van twintig rechercheurs samengesteld. Een vijftal technisch rechercheurs is al de gehele dag bezig met het doen van sporenonderzoek in en rond de woning. Zij worden daarbij bijgestaan door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.. De politie onderzoekt wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. Omstreeks 18.00 uur heeft de Mobiele Eenheid van de politie Brabant-Noord een onderzoek ingesteld op het spoortraject waar de vrouw vermoedelijk om het leven is gekomen. Het treinverkeer heeft hierdoor geruime tijd stilgelegen

Slachtofferhulp:

Het gebeurde heeft een grote impact op de bevolking van Berghem. De politie heeft in overleg met de burgemeester in het verenigingshuis "De Berchplaets" een opvangplaats voor buurtbewoners ingericht, waar Buro Slachtofferhulp mensen, die daar behoefte aan hebben, bijstaat. Het verenigingshuis werd druk bezocht. Ook de Sint Josephschool waar alle drie de slachtoffertjes op school zaten opende haar deuren voor opvang.

In verband met het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen over deze zaak worden gedaan.