AutoRai

10-5-2004

Spa Ferrari Maserati Days

Tijdens de 17e editie van de Spa Ferrari Maserati Days, op 29 en 30 mei aanstaande, is zowel Ferrari als Maserati officieel vertegenwoordigd op het circuit van Spa-Francorchamps.

Gedurende die Spa Ferrari Maserati Days zullen meer dan 600 autos met het il cavallino rampante (het steigerende paardje) embleem of het il tridente (drietand) logo zich op het fameuze circuit begeven en er een voortreffelijk spektakel geven.

Deze happening is de jaarlijkse historische bijeenkomst voor de pronkstukken van Maranello en Modena en wordt terecht beschouwd als een onmisbaar evenement voor de gepassioneerde amateurs en liefhebbers van de beide merken.

Programma
Er staan enkele boeiende wedstrijden op het programma, waaronder de Challenge Shell Historic (in drie categorieën: vooroorlogs, met trommelremmen en met schijf-remmen), de Challenge Maranello Pirelli, de Challenge 360 Modena en andere gemengde wedstrijden.

Als kers op de taart zijn er vijftien oude Formule 1 Ferraris die ook enige ronden zullen rijden. Deze collectoritems, die de grootste getuigen zijn van het uitmuntende succes van het merk in de Koningsklasse van de autosport, worden bestuurd door gepassioneerde verzamelaars. Hun passie voor de Scuderia is evenredig met hun rijkunst en het beheersen van de krachtige motoren op de racepiste.

Ook zal de première van de Trofeo Vodafone Maserati plaatsvinden in aanwezigheid van de nieuwe officiële partner, de horlogeproducent Audemars Piquest. Echte gentlemen-drivers zullen in 40 minuten tijd hun sportieve capaciteiten tonen in de Coupe Maserati Cambiocorsa.

Andrea Castronovo
Zoals Andrea Castronovo, Algemeen Directeur van Ferrari Maserati West Europe bevestigt: Dit spektakel is voor de beide merken zeer belangrijk in onze kalender van Europese evenementen. De aanwezigheid van onze voornaamste Europese dealers samen met de leden van de meest actieve merkenclubs spreken voor zich. De passie die Ferrari en Maserati losmaakt vindt zijn oorsprong op het circuit en wanneer deze gekoppeld wordt aan de naam Spa-Francorchamps, verenigen alle mythes zich om een bijzondere sfeer te scheppen rond dit unieke evenement.