Politie IJsselland

28 Medewerkers van Politie IJsselland doen dit jaar voor het eerst mee aan de langste estafetteloop ter wereld, de Roparun. Zij leggen 530 km af om zo het goede doel van deze estafetteloop te steunen. Het verbeteren van de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten, met name kinderen, staat hierbij centraal. Dit jaar zal de loop beginnen in Parijs en eindigen in Rotterdam.


Sinds de oprichting van de Roparun in 1992 loopt de route van Rotterdam naar Parijs, daardoor kreeg dit evenement de naam Roparun. De estafetteloop is opgericht met het doel trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven . De 191 teams die meedoen aan de Roparun proberen met sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor de projecten die de stichting steunt. In 1992 was de opbrengst fl. 100.000,- en vorig jaar inmiddels 2,4 miljoen Euro. Dit jaar wordt uiteraard op een evenaring of liever nog een vergroting van dit bedrag gehoopt.


Een politiemedewerkster van team Zwolle- Zuid is met het idee gekomen om mee te doen aan de Roparun en heeft de organisatie op zich genomen. Het team is al geruime tijd flink aan het trainen en heeft onlangs ter voorbereiding een eerste 24-uursloop gehouden. De deelnemende medewerkers dragen het doel een warm hart toe en ook veel andere medewerkers in het korps hebben inmiddels een bedrag hiervoor gedoneerd.

29 Mei start de loop in Parc la Courneuve bij Parijs en de deelnemers komen 31 mei aan op de Coolsingel in Rotterdam.


Ook veel horecagelegenheden in de binnenstad van Zwolle tonen hun sympathie voor dit goede doel. Met een impulsieve actie zijn twee café-eigenaren in Zwolle, met de pet rondgegaan , nadat zij van een medewerker van de VOS-dienst gehoord hadden van deze Roparun. Zij hebben bij diverse gelegenheden een bedrag opgehaald van in totaal ¬ 550,-. Dit bedrag zal woensdag 13 mei om 13.00 uur overhandigd worden aan de organisatie van de Roparun. Dit vindt plaats in de centrale hal van het hoofdbureau aan de Koggelaan in Zwolle.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.


---




Politie IJsselland